MojAndroid
(x) hirdetés

Májusban bemutatkozhat az új vivo X100s, amely Dimensity 9300+ chipsettel érkezik. Konkrét dátumot nem mondtak, de most már van egy jó tippünk – a MediaTek ugyanis hivatalosan is bejelentette, hogy a 9300+ május 7-én (jövő hét kedden) kerül bemutatásra.

A vivo-t nem említik, így a chipset a telefont megelőzve érkezhet. Amit a vállalat megemlít, az a mesterséges intelligencia funkció, ami az új chipset egyik fénypontja lesz – a bemutató témája az „AI for Everything”.

Tegnap volt egy nagyobb szivárgás, ami az eredeti Dimensity 9300-as modellhez képest a plusz modellhez képest történt változásokat mutatja. A chip nagyobb CPU-teljesítményt kínál, mivel az elsődleges Cortex-X4 mag 3,4 GHz-en fut (a korábbi 3,25 GHz-ről). A másik három X4-es mag továbbra is 2,85GHz-en, a négy A720-as mag pedig 2,0GHz-en működik.

Mint említettük, az AI fontos része lesz az új chipkészletnek és a vivo X100snek – a vivo megosztott demo képeket, amelyeken látható, hogy a telefon képes fotót készíteni és például generatív AI-vel megváltoztatni az évszakot.

A 9300-as már rendelkezik „APU-val” – a rövidítés általános használatától eltérően itt az „AI Processing Unit” rövidítést jelenti. Erről egyelőre nincsenek részletek, de vélhetően ez is kap egy frissítést, nem csak a CPU.

A Dimensity 9200+ a tavalyi MediaTek Dimensity fejlesztői konferencián mutatkozott be május 10-én, a 9300+ a 2024-es konferencia sztárja lesz. Ez nem csak CPU-t, hanem GPU-túlhajtást is kapott, és a vivo (az X90-es sorozathoz), valamint az Oppo és a Xiaomi is használta.

A MediaTek az utolsó simításokat végzi a következő generációs zászlóshajó chipsetjén, a Dimensity 9400-on, és várhatóan az idei év utolsó negyedévében készül el. A kiszivárgott információk szerint a chip átkerül a 3 nm-es TSMC node-ra (N3E), és a fő magot Cortex-X5-re cseréli (a többi mag marad a régi, azaz 3x X4 és 4x A720). A korai benchmarkok szerint a Snapdragon 8 Gen 4 többmagos (de nem egymagos) Geekbench és AnTuTu teszteken megelőzi a Snapdragon 8 Gen 4-et.

A 9400-as természetesen jobb AI teljesítményt is hoz majd.

(via)

2024.04.30.

Ezeket már olvastad?

+