MojAndroid
(x) hirdetés

Minden pletyka arra utal, hogy a Z Fold termékcsalád eddigi legnagyobb megújulása előtt állunk, és a könyv stílusú összehajtható telefon lesz a sztár. Itt van minden, amit eddig tudhatunk a telefonokról.

Júliusban debütálhat

A Samsung a Galaxy Z Fold6 mellett a Galaxy Z Flip6, az új Galaxy Watch7 sorozat és az új Galaxy Ring mellett júliusban fogja piacra dobni a Galaxy Z Fold6-ot. A hírek szerint július 10-én, vagyis közvetlenül a július 26-án kezdődő nyári olimpiai játékok előtt. Ezzel folytatódik a Samsung korábbi Galaxy összecsukható kiadványainak trendje – a Galaxy Z Fold4 augusztus végén, míg a Z Fold5 augusztus elején érkezett.

Jön a Galaxy Z Fold6 Ultra, 200MP-es kamerával

Egy ideig nem volt egyértelmű, hogy egy normál Foldot és egy olcsóbb Foldot, vagy egy Foldot és egy Fold Ultrát kapunk, de most már egyértelműnek tűnik, hogy egy magasabb kategóriás Galaxy Z Fold6 Ultra is érkezik. Azt egyelőre nem erősítették meg, hogy a Galaxy Z Fold6 Ultra miben fog eltérni a normál modellhez képest.

A leghitelesebb hírek szerint egy vékonyabb és könnyebb Galaxy Z Fold6 Ultra készül, jobb kamerabeállítással. Valószínű, hogy az Ultra megkapja a Galaxy S24 Ultra 200 megapixeles ISOCELL HP2 kameráját, de a többi kamera beállításáról nincs hír. A telefon állítólag 239 grammot fog nyomni, ami lényegesen kevesebb, mint a Fold5 253 grammja. Emellett az Ultra lehet Titanium keretet kaphat, mint a Galaxy S24 Ultra. Az Ultra Fold mindössze 5,6 mm vastag lesz kibontva és 12,1 mm összehajtva – a jelenlegi Fold5 6,1 mm és 13,4 mm vastagságához képest.

Olcsóbb Galaxy Z Fold6, a Z Fold5 kamerákkal

Nem világos, hogy az Ultra mellett érkezhet-e egy olcsóbb variáns is a telefonból, ez lehet a híresztelések szerint az FE. Bármi is lesz végül a neve, az olcsóbb modellben készülékben piactól függően Exynos és Snapdragon chipset is fut majd, fix 12GB RAM-mal, és 256GB vagy 512GB tárhellyel.

Ez a Galaxy Z Fold6 valószínűleg pontosan ugyanazt a kameraelrendezést fogja használni, mint a Galaxy Z Fold5. Ez azt jelenti, hogy egy 50 MP-es 1/1,56„ ISOCELL GN3 széles látószögű kamera mellett egy 10 MP-es 1/3,94” 3x zoomos és egy 12 MP-es 1/3,06” ultraszéles látószögű fényképezőgép lesz. Egy 10 MP-es 1/3„-os lyukkamera és egy 16 MP-es 1/3”-os kijelző alatti szelfikamera egészíti ki a listát. A legjobb az egészben, hogy ez az alapmodell Galaxy Z Fold6 olcsóbb lehet, mint amire számítottunk.

Új kialakítás vékonyabb kerettel és szélesebb fedőlap-kijelzővel

A Samsung minden évben minimálisan finomít a Galaxy Z Fold dizájnján, de az utóbbi időben túl konzervatív  volt és lemaradt a konkurenciától . Tavaly egy laposra záródó telefont kaptunk, idén jelentősebb változásokról hallunk. Már említettük a vékonyabb keretet, amely várhatóan lehetővé teszi a 11 mm-es összehajtott Galaxy Z Fold6-ot. A korai renderek a Galaxy Z Fold5-tel szinte teljesen megegyező készüléket sugalltak, de laposabb, élesebb oldalakkal.

Ezek a renderek 153,5 x 132,5 x 6,1 mm-es méretben mutatták a telefont, ez néhány mm-rel elmarad a másik, újabb jelentésben szereplő 5,6 mm-es kihajtott vastagságtól. A CAD renderek a 6,1 mm-es profilt mutatják, de lehet, hogy ez a modellek közötti különbség – Z Fold6 vs. Z Fold6 Ultra.

Ugyanez a jelentés szerint a borítókijelző egy kicsit hagyományosabb lesz – ez egy 6,3 hüvelykes 22:9-es egység lesz, szemben a Fold5 6,2 hüvelykes 23,1:9-es kijelzőjével. A belső kijelző várhatóan megtartja a 7,6 hüvelykes képátlót.

2024.04.29.

Ezeket már olvastad?

+