MojAndroid
(x) hirdetés

A kínai okostelefon-piac 6,5%-kal nőtt 2024 első negyedévében, köszönhetően a Huawei és a Honor készülékek iránti erőteljes keresletnek. Az IDC negyedéves mobiltelefon-követője szerint az év első három hónapjában összesen 69,3 millió okostelefont szállítottak le, a Honor és a Huawei vezetésével. A két vállalat fej-fej mellett halad a vezető pozícióért, mivel mindkettő 17%-os piaci részesedést tudhat magáénak.

A Huawei piaci részesedésének növekedése lenyűgöző, 110%-os növekedést mutat 2023 első negyedévéhez képest. A lendületet az újholdas év vásárlási roham az alsó és középkategóriás szegmensben, valamint az AI buzz a prémium készülékkategóriában.

Arthur Guo, az IDC vezető kutatási elemzője szerint változatos portfólójának, valamint a népszerű AI funkciókat kínáló Magic6 szériájának köszönheti ezt a HONOR. Antonio Wang, az IDC alelnöke arról is beszámolt, hogy a HONOR prémium részesedése gyorsan növekszik, és 2024 első negyedévében éves szinten 123,3%-os bővülést tapasztalt. Sőt, ebben az időszakban a hajlítható telefonok piacán való részesedése második volt Kínában, miközben a Magic6 széria eladásai már most felülmúlták elődjének első féléves teljesítményét.

A Huawei is erősödik a kínai okostelefonok piacon, míg az Oppo 15,7%-os piaci részesedéssel a harmadik helyre került. Az Apple 15,6%-os részesedéssel a negyedik helyen végzett, mivel az iPhone 15 kedvezményes árú iPhone 15-ös modellje ellenére az iPhone-ok iránti kereslet visszaesett. A Vivo 14,6%-os piaci részesedéssel zárta az első öt helyet. Az első 5 márka közelsége azt mutatja, hogy a kínai fogyasztók márka-érzékenyek, és új telefon vásárlásakor valószínűleg váltogatják a márkákat.

(via)

2024.04.25.

Ezeket már olvastad?

+