MojAndroid
(x) hirdetés

Pontosan a tervezett időpontban, a Polestar bejelentette saját első okostelefonját, az ötletes nevű Polestar Phone-t, néhány hétnyi kiszivárgást, pletykát és teasert követően –  még egy bejelentés előtti unboxing videót is láthattunk.

A Polestar Phone-t a Meizu fejleszti, és a kínai vállalat 21 Pro készülékén alapul, amelyet még februárban mutattak be. Ez nem véletlen, hiszen mind a Polestar, mind a Meizu a kínai autóipari óriás Geely tulajdonában van.

A Polestar Phone tiszta „skandináv dizájnesztétikával, extrém egyszerűséggel és luxussal” érkezik, és még a hátlapon lévő logó is „visszafogott”, mondja a kínaiból készült gépi fordítás.

A készülékbe a Snapdragon 8 Gen 3 SoC került, a 6. 79 hüvelykes 1368×3192 120 Hz-es LTPO OLED képernyő, amelyet a BOE készített, és amely 1850 nit csúcsfényerőre képes, ultrahangos kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó, 16 GB RAM, 1 TB tárhely, hármas hátsó kamerarendszer (50 MP-es fő OIS-szel, 13 MP-es ultraszéles, 10 MP-es 3x teleobjektív OIS-szel), 32 MP-es szelfikamera, valamint 5050 mAh-s akkumulátor, amely támogatja a 80 W-os vezetékes töltést, az 50 W-os vezeték nélküli töltést és a 10 W-os fordított vezeték nélküli töltést.

A telefon IP68-as por- és vízállósági besorolással rendelkezik. Méretei 164,98 x 74,42 x 7,98 mm, súlya 214 g. Csak egy színben kínálják, Polestar White néven. A specifikációk egyébként megegyeznek a Meizu 21 Pro specifikációival. Úgy tűnik, hogy a Polestar Phone-t csak a Polestar alkalmazáson keresztül lehet megrendelni.

Természetesen a készülék fő értékesítési pontja a Polestar autókkal való szoros integráció – ez jelenleg csak a Polestar 4 modellel működik. A Polestar Phone szintén rendelkezik UWB hardverrel, de egyelőre nem támogatja azt, ez később érkezik majd a digitális autókulcsot lehetővé tevő frissítéssel. Ugyanez igaz az AI galéria generatív képkészítési funkcióra, az AI-alapú beviteli funkcióra, valamint a Polestar Linkre, amely a Polestar 4-en kívül más autókkal való zökkenőmentes összeköttetést biztosítja.

(via)

2024.04.24.

Ezeket már olvastad?

+