MojAndroid
(x) hirdetés

Tavaly októberben a YouTube teljes körű támadást indított a hirdetésblokkolók ellen, miután júniusban kezdetben kis léptékű kísérletet tett. Most, jó pár hónappal később a YouTube bejelentette, hogy megkezdi a hirdetésblokkolók elleni irányelvének végrehajtását a YouTube szolgáltatási feltételeit sértő harmadik féltől származó alkalmazásokkal szemben. A YouTube ezúttal kifejezetten a “reklámblokkoló alkalmazásokat” nevezi meg, bár feltételezzük, hogy a beépített reklámblokkolóval rendelkező harmadik féltől származó lejátszók is célpontok lehetnek.

Ami a reklámblokkoló alkalmazásokat illeti, az olyanok, mint az AdGuard, lehetővé teszik a YouTube megnyitását a reklámblokkoló alkalmazáson belül, ahol reklámok nélküli videókat nézhetsz. Nos, ez többé nem lesz lehetséges. Ha megpróbálod használni ezt a megoldást, a következő hibaüzenetet fogja látni: “A következő tartalom nem érhető el ebben az alkalmazásban”.

A YouTube hangsúlyozza, hogy a feltételei nem teszik lehetővé, hogy harmadik féltől származó alkalmazások kikapcsolják a hirdetéseket, “mert ez megakadályozza, hogy az alkotót a nézettségért jutalmazzák, a YouTube-on megjelenő hirdetések pedig segítenek támogatni az alkotókat, és lehetővé teszik, hogy világszerte több milliárd ember használja a streaming szolgáltatást”.

(via)

2024.04.16.

Ezeket már olvastad?

+