MojAndroid
(x) hirdetés

Az Android 15 első nyilvános bétája hónapok várakozása után hivatalosan is itt van. A Google képviselője elmondta, hogy számos finomítás történt, mivel a csapat figyelembe vette a két fejlesztői előzetesből kapott visszajelzéseket. Ne feledjük, hogy ez még messze nem a rendszer végleges változata. A legtöbb pletykált funkció, mint például a zárolási képernyő widgetek vagy a Private Space, nincs benne a kiadásban. A béta elsősorban a közelgő UI-változásokra és az Android 15 biztonsági frissítéseire koncentrál.

A jövőben az alkalmazások az operációs rendszeren alapértelmezés szerint “edge-to-edge” módon jelennek majd meg. Az edge-to-edge lehetővé teszi, hogy az alkalmazások a teljes képernyőt befedjék, ahelyett, hogy felül vagy alul hagynának helyet. Az Android 15 emellett végponttól végpontig terjedő titkosítást vezet be a névjegyek alkalmazásban, hogy a felhasználók “biztonságosan kezelhessék és ellenőrizhessék mások névjegyadatait”.

Az alkalmazások archiválása az egyetlen pletykált funkció, amely megjelenik a bétában. A vállalat szerint ez lehetővé teszi majd egy alkalmazás gyorsítótárazott fájljainak eltávolítását, miközben a fontos felhasználói adatokat megtarthatja.

A teljes csomagban természetesen több fejlesztés is van,  de jelenleg ezek a lényegi változások.  Ha szeretnél tesztelni, csak egy Pixel telefonra van szükséged. Jelenleg csak a Pixelek támogatottak, az 5a modelltől kezdve. A legújabb rendszer béta verziójának telepítése a Pixel Tabletre és a Pixel Foldra is lehetséges. Ami a többi gyártót illeti, ők is biztosan felajánlják majd a lehetőséget, hogy a hivatalos bemutató előtt kipróbálhasd a legújabb rendszert a kiegészítőikkel együtt, de erre csak később kerül sor.

Így frissíthetsz

Maga a folyamat nagyon egyszerű, és nem igényel speciális tudást. Csak regisztrálnod kell ezen a linken, ahol egészen a “jogosult készülékekig” kell görgetni. Ezután már csak ki kell választani a modellt, és követni az utasításokat. Ezzel feliratkozol a bétatesztelésre.

Most már csak annyi a dolgod, hogy belépj a beállításokba, és manuálisan ellenőrizd a frissítéseket. Megjelenik az Android 15, azzal az üzenettel együtt, hogy hibákat tartalmazhat. Ez teljesen logikus, hiszen ez a rendszer béta verziója. Nos, most már csak annyi a dolgod, hogy frissíts, és máris tesztelheted a legújabb Android 15-öt.

(via)

2024.04.15.

Ezeket már olvastad?

+