MojAndroid
(x) hirdetés

A generatív mesterséges intelligencia manapság mindenhol jelen van, az okostelefonoktól és számítógépektől kezdve a webböngészőkig és így tovább. A Spotify nemrég csatlakozott a bulihoz egy AI DJ funkcióval, de most az AI lejátszási listák béta verziójának elindításával még magasabbra emeli a tétet.

A vállalat tegnap (április 7-én) jelentette be a Spotify Premium felhasználók számára az AI lejátszási listákat, amelyek segítségével egy prompt segítségével készíthetünk lejátszási listákat. A Spotify néhány példát is megosztott a promptokra, köztük a “pihentető zenék, hogy átvészeljem az allergiaszezont” és a “lejátszási lista, amitől úgy érzem magam, mint a főszereplő”.

A streaming zenei platform megjegyezte, hogy a promptok tartalmazhatnak lokációkat, állatokat, tevékenységeket, színeket, emojikat és filmfigurákat. Hozzátette, hogy a legjobb eredmények hangulatokat, előadókat, műfajokat és évtizedeket kombinálnak, bár ezeket a lejátszási listákat utólagos tovább finomíthatja a rendszer. A Spotify azt is közölte, hogy a sértő súgókkal kapcsolatban “intézkedések vannak érvényben”.

Széles körű bevezetésre egyelőre ne számíts, mivel a Spotify megerősítette, hogy az AI lejátszási listák egyelőre csak a Premium felhasználók számára érhetőek el Ausztráliában és az Egyesült Királyságban.

Mindazonáltal reméljük, hogy ez inkább előbb, mint utóbb több piacra is elterjed.

(via)

2024.04.08.

Ezeket már olvastad?

+