MojAndroid
(x) hirdetés

Egy év kihagyás után az Exynos visszatért a Galaxy S zászlóshajóba. Egy hónappal ezelőtt hallottuk, hogy ez csak az első lépés a teljes uralom felé – egy kiszivárogtató arról számolt be, hogy az összes Galaxy S25 telefon mindenhol Exynost fog használni. A DigiTimes egy mai bejegyzése azonban ellentmond ennek.

A jelentés szerint a Samsung folytatja a kétirányú stratégiáját, azaz a Qualcomm és a Samsung chipsetek – jelen esetben a Snapdragon 8 Gen 4 és az Exynos 2500 – használatát.

Az információ azonban nem tartalmaz részleteket arról, hogy hol húzódik majd a választóvonal, de elég valószínű, hogy ugyanaz lesz, mint idén: a Galaxy S25 Ultra kizárólag a Snapdragont használja majd, míg a Galaxy S25 és S25+ vagy a Snapdragont vagy az Exynost kapja, attól függően, hogy hol vásároljuk meg őket.

Az egy hónappal ezelőtti pletyka is azt állította, hogy a Galaxy Z összecsukható sorozat csak Snapdragon chipeket fog használni, azonban egy másik jelentés szerint a Galaxy Z Flip6 végül Exynos 2400-at kaphat. Ha ez igaznak bizonyul, akkor ez lesz az első alkalom, hogy Exynos chipet használnak egy összehajtható készülékben. Hamarosan megtudjuk – a Z Flip6, Z Fold6 (és az esetleges Ultra és FE modellek) várhatóan az olimpia idején kerülnek bemutatásra.

És ha a Samsung eléggé bízik az Exynos-vonalban ahhoz, hogy az árfekvésű Flip Foldable-ben használja (ami kicsi, így nehezen hűthető, és kis méretű akkumulátorral rendelkezik), akkor minden bizonnyal eléggé bízik benne ahhoz, hogy az Exynos 2500 legalább a Galaxy S25 és S25+ készülékeket is az Exynos 2500-zal lássa el.

Az Exynos 2500 állítólag további optimalizációkat és energiahatékonysági javulást hoz a jelenlegi 2400-ashoz képest. Emellett egyéb változások is várhatók az S25 sorozathoz.

(via)

2024.04.03.

Ezeket már olvastad?

+