MojAndroid
(x) hirdetés

Bár az IKEA elsősorban bútorgyártó, gyakran kínál otthoni okostelefon-kiegészítőket. Most például egy olyan töltőadapter-párost mutatott be, amely gyors töltéstámogatással örvendeztet meg, és alacsony árával lep meg.

Mindkettő képes okostelefon, tablet vagy bizonyos típusú laptopok töltésére a legújabb gyorstöltési szabványok támogatásának köszönhetően. Ezek közé tartozik a Power Delivery (PD 3.0), a gyorstöltés (QC4+) és a programozható tápegység (PPS). A drágább modell kétportos is, ami azt jelenti, hogy egyszerre két eszközt is tölthetsz.

Az olcsóbb modell esetében a teljesítmény 30 W, a drágább modell esetében pedig akár 45 W is lehet. Ilyen teljesítményt (30 W) támogat például a zászlóshajó okostelefon, a Google Pixel 8, és a Samsung Galaxy S24. A Samsung Galaxy S24+ már 45 W-os töltéssel büszkélkedhet. A Pixel 8 és a Galaxy S24 azonban akár 5 A kimeneti feszültséggel is támogatja a töltést, míg az SJOSS 45 W csak 3 A kimeneti feszültséget támogat.

Természetesen van még egy dolog, amit szem előtt kell tartani. Ha a töltő mindkét portját egyszerre két eszköz töltésére használod, akkor “csak” 22 W teljesítményt kapsz mindegyikből. Mégis, ez egy kedvező vétel. A 45 W teljesítményű SJÖSS itthon 3990 Ft-ba kerül, ami remek ajánlat.

A konkurens töltők ezzel a teljesítménnyel legalább kétszer annyiba kerülnek. A 30 W-os modellt itthon még nem árulják.

2024.03.22.

+