MojAndroid
(x) hirdetés

Az Asus Zenfone okostelefonjai évek óta a kompakt Android szinonimái, csúcsmodell funkciókkal. A tavalyi Asus Zenfone 10 5,9 hüvelykes kijelzőt és 172 grammos súlyt hozott, ezzel az egyik legkompaktabb okostelefon volt a piacon. A megjelenése után még olyan találgatások is felröppentek, hogy a Zenfone sorozat a végéhez közeledik, és a gyártó nem fókuszál tovább a kis modellekre, mivel a vásárlók már a nagyobb képernyőket részesítik előnyben.

Nos, a Zenfone termékcsalád folytatódik, de a most bemutatott Asus Zenfone 11 Ultra a telefonméret spektrum másik végén helyezkedik el. Nyilván ezért is választotta a gyártó az Ultra jelzést

A 6,78 hüvelykes képátlóval és 226 grammos súlyával az új Zenfone 11 Ultra a nagy és nehéz készülékek közé tartozik. A sorozat rajongói, akik kis méretű telefont vártak, így búslakodhatnak. Úgy tűnik azonban, hogy az Asus jól átgondolta a nagyobb formátumra való áttérést, és egy olyan terméket dob piacra, amelynek van esélye a sikerre.

Az új termék mindent kínál, amit egy zászlóshajótól elvárhatunk. Minőségi konstrukció IP68-as víz- és porállósági tanúsítvánnyal, nagyméretű kijelző akár 144 Hz-es képfrissítési frekvenciával, erős hardver, csúcsminőségű kamerák és nagy teljesítményű akkumulátor gyors töltéssel. A hab a tortán a  3,5 mm-es audiocsatlakozó és a kiváló minőségű sztereó hangszórók.

A gyártó az ökológiát is szem előtt tartotta, és újrahasznosított anyagokat használt a tervezés során. A keret 100%-ban újrahasznosított alumíniumból készült, a kijelző pedig több mint egyötöd részben újrahasznosított üvegből. A termék csomagolásában is csökkentették a műanyagfogyasztást. A matt anyagból készült hátfal példásan ellenáll az ujjlenyomatoknak. Az egyetlen fényes elem a finom vonalak, amelyek érdekes dizájnhatást keltenek, amikor a fény rájuk esik.

Az előlapon egy 6,78 hüvelykes AMOLED kijelző található Full HD+ felbontással, integrált ujjlenyomat-olvasóval és 1-120 Hz-es adaptív frissítési frekvenciával. Játékhoz akár 144 Hz-es maximális frissítési frekvencia is használható. Természetesen az Always on display funkció is elérhető.

Az Asus Zenfone 11 Ultra egy erős 4nm-es Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészletet futtat 12GB vagy 16GB RAM mellett. Évekig elegendő teljesítményt nyújt, és még a grafikailag igényes játékok sem jelentenek majd problémát. A játékosok lehetnek az Asus új okostelefon modelljének célközönsége. A belső tárhely kétféle kapacitásban – 256 GB és 512 GB – lesz elérhető, de microSD kártyákkal való bővítés lehetősége nélkül.

Nem csak a gamereket érdekli a telefon akkumulátorának élettartama. A Zenfone 11 Ultra nagy kapacitású, 5500 mAh-s akkumulátorral érkezik, a gyártó több mint 26 órás normál használatról beszél. Az akkumulátort gyorsan feltöltheted a 65 W-os töltőnek köszönhetően, és a Qi szabványt használó 15 W-os vezeték nélküli töltés előnyeit is kihasználhatod.

Minőségi kamerák

A kamerák is az új okostelefon vonzerejét jelentik. Az 50 MP felbontású fő kamera 6 tengelyes hibrid gimbal 3.0 stabilizátorral és Super HyperSteady stabilizátorral büszkélkedhet a videofelvételeknél. A videóknál értékelni fogod a 3D-s térhatású hangfelvételek rögzítésére szolgáló OZO Audio technológiát.

Van egy 13 MP-es nagy látószögű kamera, és egy 32 MP-es, 3x-os optikai zoommal és optikai képstabilizátorral ellátott teleobjektív, amely kiválóan alkalmas távoli objektumok fényképezésére. A mesterséges intelligencia beépítése a rendszerbe manapság már általános sztenderddé válik, és a Zenfone 11 Ultra sem nélkülözi a mesterséges intelligenciát.

Integrált mesterséges intelligencia

Nemcsak a kamerában található meg, ahol minden körülmények között hozzájárul a kiváló minőségű fényképekhez (HyperClarity, AI Object Sense), hanem a rendszer része is, ahol teljes mértékben kihasználja a chipkészlet erejét. Hasznos újdonság a Hívásfordító, amely lehetővé teszi a beszéd szöveggé alakítását hívás közben, és annak lefordítását az Ön által választott nyelvre. A magyar nyelv nem támogatott.

Az AI Transcript nevű másik újdonság képes átiratot rögzíteni és valós időben elmenteni egy hangrögzítő alkalmazás segítségével vagy meglévő hangfelvételekből. A mesterséges intelligencia segít a multimédiás fájlok keresésében is a galériában a megadott kulcsszavak alapján.

Várhatóan a hazai piacon az Asus Zenfone 11 Ultra mindkét memóriaváltozatban kapható lesz. A 256 GB-os modell ára 999 euróban van meghatározva, az 512 GB-os tárolókapacitásért 1 129 eurót kell fizetni.

A választható színek a Skyline Blue, az Eternal Black, a Misty Grey és a Desert Sand lesznek.

 

2024.03.15.

+