MojAndroid
(x) hirdetés

A OnePlus megerősítette, hogy az Ace 3V Kínába érkezik, és arra számítunk, hogy ez a készülék Nord 4 vagy Nord 5 néven debütál a globális piacokon. Most a vállalat elárulta, hogy a középkategóriás telefont egy be nem jelentett Snapdragon processzor fogja hajtani.

A OnePlus a Weibo-n megerősítette, hogy az Ace 3V lesz az első olyan készülék, amely a még be nem mutatott Snapdragon 7 Plus Gen 3 lapkakészletet használja. A vállalat megjegyezte, hogy ez a processzor ugyanazzal az architektúrával rendelkezik, mint a Snapdragon 8 Gen 3 zászlóshajó SoC, beleértve a Cortex-X4 nagy magot is. A OnePlus kínai elnöke, Li Jie Louis odáig ment, hogy az új középkategóriás processzort “kis 8 Gen 3-nak” nevezte.

Mit várhatunk a Snapdragon 7 Plus Gen 3-tól?

Kíváncsiak vagyunk azonban a processzor többi részére, hiszen a tavalyi Snapdragon 7 Plus Gen 2 ugyanolyan CPU elrendezéssel és gyártási eljárással rendelkezett, mint a Snapdragon 8 Plus Gen 1, de a GPU és a kamera képességei tekintetében még a 8 Gen 1 chipekhez képest is elmaradt. Így arra tippelünk, hogy az új Snapdragon 7 chip kevésbé képes GPU-val és szerényebb kameratámogatással (pl. 4K/60fps helyett 8K felvétel) rendelkezhet.

Yogesh Brar tippmester is szivárogtatott a Snapdragon 7 Plus Gen 3 nyilvánvaló specifikációiról. Brar azt állítja, hogy a chip egy 2,8 GHz-es órajelű Cortex-X4 maggal, négy 2,6 GHz-es órajelű Cortex-A720 maggal és három 1,9 GHz-es órajelű Cortex-A520 maggal rendelkezik majd. Ez ugyanazt a CPU elrendezést jelenti, mint a Snapdragon 8 Gen 3, de alacsonyabb órajelen. A kiszivárogtató azt is állítja, hogy ez a SoC készülékeken belüli generatív AI képességeket kínál majd, és hogy az ezzel a lapkakészlettel ellátott telefonok a második negyedévben debütálnak a globális piacokon (beleértve Indiát is).

Nem ez az egyetlen készülő új Qualcomm chipset, hiszen a napokban kiszivárgott a zászlóshajószintű Snapdragon 8S Gen 3 is. Ez a SoC várhatóan a Snapdragon 8 Gen 2 és a Snapdragon 8 Gen 3 közé fog illeszkedni.

Akárhogy is, a OnePlus megerősítette, hogy az Ace 3V jövő héten jelenik meg Kínában. Reméljük tehát, hogy ez a készülék megfizethető áron érkezik a globális piacokra, mivel egy Nord 4 vagy Nord 5 egy erős processzorral remek vétel lehet a költségvetés-tudatos teljesítményrajongók vagy lelkes játékosok számára.

2024.03.14.

+