MojAndroid
(x) hirdetés

A Gemini AI megjelenésével a böngészőkben is elérhetővé vált, és a Google bemutatta az AI Gemini Nano nevű mobilverzióját is. A Google Pixel 8 Pro okostelefonok tulajdonosai már jó ideje hozzáférhetnek az AI funkcióihoz, de a klasszikus Pixel 8 modell felhasználói még várnak az érkezésére. Az AndroidAuthority információi szerint a vállalat bejelentette, hogy a Pixel 8 modellek egyáltalán nem kapják meg az AI rendszer mobilos változatát.

Az amerikai vállalat március 7-én tette közzé a #TheAndroidShow új epizódját, amelyben több eseményt is kommentált. A közelmúltbeli MWC esemény és az új Android 15 operációs rendszer várható érkezésének bejelentése mellett szóba került a Gemini Nano elérhetősége egyes okostelefon modelleken.

Terence Zhang alkalmazott egy nyilatkozatban elmondta, hogy az AI-alapú rendszer egyáltalán nem lesz elérhető a Google Pixel 8 modelleken. Az ok szerinte a kisebb teljesítményű hardverkomponensek miatt van. Sajnos a jelentés nem közölt további részleteket arról, hogy milyen konkrét komponensek akadályozzák az AI bevezetését ezeken a modelleken.

Bár a Gemini Nano sajnos nem lesz elérhető az adott modelleken, a vállalat továbbra is dolgozik a rendszer fejlesztésén és optimalizálásán. Ennek során a Google igyekszik úgy adaptálni a mesterséges intelligenciát, hogy az minél több okostelefon-modellre megjelenhessen,  forrás szerint azonban a rendszer csak a zászlóshajókon és a felső kategóriás okostelefonokon lesz elérhető.

A mesterséges intelligencia területén elért jelentős előrelépések idővel odáig nőhetnek, hogy a Gemini Nano minden Androidos készülékre elérhetővé válik.

 

(x) hirdetés
2024.03.11.

Ezeket már olvastad?

+