MojAndroid
(x) hirdetés

A gyártók többféleképpen próbálkoznak ezzel a rugalmas képernyőkkel. Különböző stílusokkal kísérleteznek, amelyek nemcsak befelé, hanem kifelé, három részre hajtogatva, görgetve és így tovább. A barcelonai MWC 2024-en több bemutatót is láthattunk a különböző koncepciókból.

A Samsung és a Motorola érdekes koncepcióval állt elő. A jövő okostelefonjáról alkotott elképzelésük szerint a telefont egyszerűen a csuklónkra erősítjük (körbetekerjük). A készülék így egy nagy és robusztus okosórára hasonlít. Ha a kezedben szeretnéd használni, mint egy hagyományos telefont, akkor egyszerűen kibontod az eredeti formájába.

A Motorola mágneses pántja már önmagában olyan mint egy óra, kikapcsolt kijelzővel

Ahhoz, hogy a Motorola okostelefonja a helyén maradjon, először egy mágneses pántot kell a csuklódra erősítened, amelyre a telefon rácsatlakozik, amikor a kezed körbetekeri. A Samsung koncepcióbemutatóján a mágneses pántról nem esett szó, a bemutatót tartó hölgy egyszerűen “rácsapta” a kezére, és a telefon automatikusan a csuklója köré tekeredett. Ezek azonban még mindig koncepciók, és egyáltalán nem biztos, hogy a valóságban mikor és látunk-e valaha hasonló készüléket.

A Samsung prototípusa

Az ilyen típusú okostelefonok esetében a gyártóknak nemcsak a hajlítható kijelző képességeire, hanem a belső alkatrészekre is gondolniuk kell, íz akkumulátort például több darabból kell összerakni, hogy alkalmazkodjon a csukló ívéhez. Nyitott állapotban mind a Samsung, mind a Motorola kijelzője jelentősen megnyúlik.

A gyártók számos új megjelenítési lehetőséget mutattak be standjaikon. Láthattunk görgetési módokat, automatikus kihúzást, hajlítást, és nagyon látványos volt a Motorola laptopjának átlátszó kijelzője is. Érdekes bemutató arról, hogy mit használhatunk majd egyszer a jövőben.

A Motorola átlátszós kijelzős laptopja

 

2024.02.28.

Ezeket már olvastad?

+