MojAndroid
(x) hirdetés

A Google február 17-én indította el az Android 15-ről szóló hírhullámot az operációs rendszer következő verziójának első fejlesztői előzetesének kiadásával, és a Samsung Galaxy okostelefonok és táblagépek felhasználói nem meglepő módon elkezdtek azon gondolkodni, hogy vajon a készülékeik megkapják-e az Android 15-öt.

A Google-nek júliusig van ideje arra, hogy befejezze az Android 15 munkálatait, a Samsungnak pedig ezt követően még néhány hónapra van szüksége ahhoz, hogy összekeverje azt a One UI következő verziójával (One UI 7), így a Galaxy készülékek tulajdonosainak még jelentős várakozásra van szükségük, mielőtt kipróbálhatják az új szoftvert.

De vajon sokat kell-e várniuk, hogy kiderüljön, készülékükre felkerül-e az Android 15? A támogatott készülékek hivatalos listája csak azután jelenik meg, hogy az Android 15 és a One UI 7 legalább egy Galaxy okostelefonra megjelent, de mint mindig, most is a korábbi nagyobb Android- és One UI-frissítések ismeretére támaszkodhatunk egy nem hivatalos lista összeállításakor.

Galaxy S széria

Galaxy Z széria

Galaxy A széria

Galaxy Tab széria

Galaxy F széria

Galaxy M széria

Hogyan kerültek fel erre a listára az egyes eszközök? Nos,  itt több tényező is szerepet játszik. Először is, minden Galaxy készülék, amely Android 13-as operációs rendszerrel indult, megkapja a 15-ös verziót, mivel a Samsung gyakorlatilag minden androidos telefonhoz vagy táblagéphez legalább két nagyobb operációs rendszerfrissítést biztosít.

A zászlóshajók és a középkategóriás telefonok, amelyek jogosultak a négyéves operációs rendszerfrissítésre, szintén megkapják az Android 15-öt, mivel a Samsung négyéves frissítési politikájában szereplő összes készülék Android 11 vagy annál magasabb verziószámú Android rendszerrel debütált. Természetesen a 2024-ben megjelenő összes Galaxy telefon és táblagép is megkapja az Android 15-öt.

A fenti lista még korántsem végleges, és legalább augusztusig vagy szeptemberig nem is lesz végleges, ha a Samsung tartja magát a szokásos menetrendjéhez a nagyobb Android és One UI frissítések tekintetében.

(via)

(x) hirdetés
2024.02.21.

Ezeket már olvastad?

+