MojAndroid
(x) hirdetés

A Xiaomi az elmúlt hetekben a Xiaomi 14 Ultra érkezésével kapcsolatban már többször kommunikált, és arra számítunk, hogy a telefon globálisan az MWC 2024-es eseményen debütál. Most a vállalat kiadta az első hivatalos rendereket a telefonról, miközben megerősített néhány további részletet is.

A vállalat társalapítója és vezérigazgatója, Lei Jun rendereket tett közzé a Xiaomi 14 Ultra-ról a közösségi médiában, és ez nagyrészt egybevág a korábban kiszivárgott képekkel.

A képeken egy fekete vagy fehér/ezüst színválasztékban kapható telefon látható. Úgy tűnik, hogy a Xiaomi 14 Ultra üveg hátlap mellett műbőr hátlapot is kap. A dizájnnal kapcsolatos egyéb jellemzők közé tartozik a fémkeret és a négy kamerát (köztük egy periszkópos kamerát) tartalmazó Oreo-stílusú kameraház.

A telefonról az a hír járta, hogy hajlított kijelző helyett lapos képernyővel rendelkezik, de a Xiaomi a Weibo-n azt írja, hogy “enyhén” hajlított képernyővel rendelkezik. A renderek azonban azt sugallják, hogy ez inkább 2,5D képernyőnek tűnik, mint bármi másnak.

A Xiaomi 14 Ultra kamerájának adatai

A Xiaomi a Weibo fiókján keresztül a kamerarendszerre is fényt derített. Kezdve a főkamerával, egy 50MP-es LYT-900-as (egy hüvelykes) főkamerára számíthatunk. A vállalat szerint ez egy változó rekesznyílással rendelkezik, amely akár f/1.63-ig képes nyitni.

Ezen kívül a vállalat elárulta, hogy a telefonba egy 3,2x 50MP-es és egy 5x 50MP-es periszkópos kamerát pakolnak. Ezek a kamerák mindketten IMX858 érzékelőt használnak, és a teleobjektíves kamerákhoz képest széles rekesznyílással rendelkeznek, nevezetesen f/1,8 és f/2,6 rekesznyílással.

Különösen a periszkóp kamera rekesznyílása jelent előrelépést a tavalyi Ultra telefonban látott f/3.0 rekesznyíláshoz képest. Emellett szélesebb is, mint az S24 Ultra 5x kamerája (f/3,4). Tehát a Samsung telefonjához képest jobb képminőséget várunk gyenge fényviszonyok mellett az 5x-es kameránál.

A Xiaomi megerősítette, hogy a Xiaomi 14 Ultra valóban február 25-én debütál világszerte Barcelonában. A vállalat azonban a Weibo-n azt is elárulta, hogy a kínai bemutatóra február 22-én kerül sor.

(via)

 

 

2024.02.19.

Ezeket már olvastad?

+