MojAndroid
(x) hirdetés

A Google elég későn érkezett meg az összehajtható telefonok piacára, és az első összehajtható telefonját négy generációval azután dobta piacra, hogy a Samsung piacra dobta az első modelljét. Annak ellenére, hogy a Google az Android vezető fejlesztője, az Androidot is későn optimalizálta az összecsukható készülékekre. Most kiderült, hogy a Google a Samsung segítségét vette igénybe az Android összehajtható telefonokra való optimalizálásához.

A Google az Android 12L-t a Galaxy Z Fold 2-n tesztelte az operációs rendszer kiadása előtt

Még az Android 12L megjelenése előtt jelentek meg hírek egy összehajtható telefonról, amelyet a Google tesztelt, hogy optimalizálja az Androidot az új formafaktorra. Ez a készülék a “Jumbojack” kódnevet viselte, és az erre a készülékre vonatkozó utalások közvetlenül az Android 12.1 (későbbi nevén Android 12L) Android 12.1-ben is megtalálhatóak voltak. Valaki forgalomba hozta ezt a készüléket, és úgy tűnik, hogy ez a Galaxy Z Fold 2 módosított változata. Mishaal Rahman Android-szakértő posztolt néhány képet erről a készülékről az X-en. Bár a telefon teljes dizájnja nem látszik ezeken a képeken, a Galaxy-rajongók a kijelzőn lévő kamerakivágás és annak elhelyezése, a képernyő képaránya és néhány más dizájnelem alapján következtethetnek arra, hogy ez a Galaxy Z Fold 2.

Úgy tűnik, hogy az összecsukható okostelefonon az Android 12L stock verziója fut. Megfigyelhető az alkalmazásindítás, a Beállítások alkalmazás elrendezése és a gyorsbeállítások kapcsolóinak kialakítása. Úgy tűnik, hogy a Google a Galaxy Z Fold 2-n finomhangolta az Android első, összehajtható telefonokhoz és táblagépekhez készült verzióját, mivel akkor még nem volt meg a hardvere. A Samsung aztán továbbfejlesztette az Android 12L-t, amikor a One UI-t alapozta rá.

A Samsung rengeteg munkát végzett, hogy az Androidot az összehajtható okostelefonokra vigye. Néhány évig a Samsung volt az egyetlen okostelefon-gyártó, amely összecsukható androidos okostelefonokat szállított világszerte, és az összecsukható okostelefonok piacának irányítása páratlan. Persze más márkák is piacra dobtak már összehajtható okostelefonokat lenyűgöző hardverrel, de a Samsung volt az első, aki világszerte szállított összehajtható telefonokat, és ehhez nagy bátorság kellett, hogy a vállalat ezt megtegye.

Mit várhatunk a Samsung összecsukható telefonjaitól a jövőben?

Bár a Samsung összehajtható okostelefonjai évről-évre leginkább csak ráncfelvarrást kapnak, a szoftverük és az integrációjuk még mindig mérföldekkel megelőzi a konkurens márkák összehajtható telefonjait. A Galaxy Z Flip 6 és a Galaxy Z Fold 6 még ebben az évben megjelenő Galaxy Z Fold 6 esetében a Samsung állítólag javítani fog a képernyő gyűrődésén, és szélesebb képernyőt épít a Galaxy Z Fold 6-ba.

(via)

2024.02.17.

Ezeket már olvastad?

+