MojAndroid
(x) hirdetés

Az elmúlt években, különösen a világjárvány idején, a táblagépek piaca tömegesen nőtt, elsősorban a felhasználói preferenciák változásának köszönhetően. Otthoni munkavégzés, távoktatás, több eszközre volt szükség egy otthonban, és így tovább. A táblagépek általában megfizethetőbbek a laptopokhoz képest, például könnyen hordozhatók, az akkumulátor több órás terhelést is kibír, és ami a legfontosabb, szinte ugyanazokkal a funkciókkal használhatók, mint bármelyik számítógép. Így nem meglepő, hogy a gyártók igazán kitettek magukért, amikor bemutatták az idei modelleket. Ezek a legjobb tabletek 2024-ben, amelyeket megvásárolhatunk.

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra

A legjobb a Samsungtól, amiért természetesen a gyártó sok pénzt is kér. A Samsung Galaxy Tab S9 Ultra mindent kínál, aminek egy megfelelő csúcskategóriás táblagéptől elvárható. Egyik előnye a népszerű S Pen, amely a csomagban benne van, és nem kell hozzá pluszban megvásárolni.

A táblagép extra nagy, 14,6 hüvelykes kijelzőt kínál, így ideális az igényesebb munkához. Normál kéztartáshoz azonban nem igazán nagy, a kijelző viszont elsőrangú. Ez egy Dynamic AMOLED 2X panel, 2960 x 1848 pixeles felbontással, 16:10-es képaránnyal és 120 Hz-es frissítési frekvenciával.

A bevezetéskor az operációs rendszer az Android 13 volt, de az Android 14-re történő frissítés már régen megtörtént. Ennek előnye, hogy ez a tablet nagyon sokáig naprakész lesz, hiszen akár négyszer is megkapja az új Androidot. Ha ehhez hozzáadjuk az 5 évnyi biztonsági javításokat, akkor tényleg remek választás.

A teljesítményről a zászlóshajó Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 chipset gondoskodik, amelyet 12 vagy akár 16 GB RAM egészít ki, a tárhely kapacitása akár 1 TB is lehet. A hátlapi kamera kettős, a fő kamera 13 megapixeles felbontású. Van egy ultraszéles látószögű lencse is, amelynek felbontása 8 MP. Az előlapi kamera szintén kettős, 12 MP felbontású, és kiválóan alkalmas munkához vagy videohívásokhoz.

A nagyméretű táblagép nagy, 11 200 mAh-s akkumulátort is tartalmaz, és 45 W-os vezetékes gyorstöltési lehetőség is van. Az IP68-as vízállósági tanúsítvány szintén érdekes tulajdonság.

Lenovo Tab Extreme

Egy tablet, amely nem csak magas árával, hanem spéci specifikációjával is lenyűgöz. Először is hatalmas, 14,5″-es kijelzőt kínál, ami miatt kiválóan alkalmas munkára. Felbontása ragyogó 3000 x 1876 pixel, és természetesen 120 Hz-es frissítési frekvenciával is rendelkezik.

A teljesítményről egy modern és erős MediaTek Dimensity 9000 lapkakészlet gondoskodik 12 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel kombinálva. A táblagép még microSD memóriakártyahelyet is kínál. A nagyméretű, 12 300 mAh-s akkumulátor akár 68 W-os teljesítménnyel is tölthető.

A hátlapon két kamera található. A fő kamera 13 megapixeles felbontású és f/2.4 rekeszértékű, amelyet egy 5 MP-es ultraszéles látószögű kamera követ. Az előlapi szelfi szenzor felbontása 13 MP.

Xiaomi Pad 6

Egy nagyon érdekes és rendkívül népszerű tablet a népszerű kínai gyártótól. Különösen nagyszerű ár-teljesítmény arány jellemzi. A 11 hüvelykes IPS kijelzője akár 144 Hz-es frekvenciával és 2880 x 1800 pixeles felbontással rendelkezik, ami valóban nagyon szépen néz ki. Ha ehhez hozzáadjuk a rendkívül vonzó dizájnt, akkor nincs okunk panaszra.

A teljesítményt a régebbi, de még mindig nagyon erős Qualcomm Snapdragon 870 biztosítja. Ezt a megoldást ideálisnak tartjuk a középkategóriában, mert bár a chipset régebbi, mégis nagyobb teljesítményt nyújt, mint más középkategóriás chipsetek. És nem kerül többe sem. A készülék Android 13-as Androiddal érkezett a piacra, és persze ott van a MIUI Pad 14 is, ami éppen a táblagépekre van optimalizálva.

A hátlapon egy 13 megapixeles kamera található f/2.2 rekeszértékkel, és van egy 8 megapixeles szelfi szenzor is. Az akkumulátor tisztességes, 8840 mAh kapacitású, és legfeljebb 33 W-os teljesítménnyel tölthető.

Lenovo Yoga Tab 13

Bár nem a legújabb modell, de az ára érdekes módon nemrég csökkent, így egyfajta “fekete lóként” került be ebbe a válogatásba. Aki hozzászokott a Lenovo táblagépeihez, az nem fog meglepődni semmin. Az “újoncoknak” azonban meg kell szokniuk a vastagabb alsó peremet, ami ebben az esetben a testreszabható állvány előnyeit mutatja. Továbbá kellően nagy kijelzővel, jó teljesítménnyel, illetve Android 12 operációs rendszerrel rendelkezik.

Ahhoz, hogy a táblagépet univerzálisan használhasd, általában megfelelő tokra van szükséged, amellyel szükség szerint töltheted is a táblagépet. A Lenovo tényleg mindenre gondolt, és egy állítható, akár 180 fokban elforgatható fémállványt is tervezett a tablet mellé. Így a táblagépet laptop pozícióba helyezheted, vagy fordíthatod az ellenkező pozícióba, ami írásra vagy rajzolásra alkalmas.

Nagy teljesítményre képes, gazdaságos, és a táblagép nagyméretű, hőelvezető testével kombinálva igazán tökéletes kombináció. A nagyszerű teljesítményt 8 GB RAM egészíti ki, ami szintén majdnem a duplája néhány konkurens táblagéphez képest. Az akkumulátor teljes feltöltéssel történő üzemideje a táblagép egyik fő előnye. Egy teljes napot kibír, a gyorstöltés pedig körülbelül 2 óra alatt képes a teljes kapacitással megbirkózni. Kiváló tulajdonságait a JBL hangszórók is aláhúzzák. Maximális hangerejük átlagon felüli, a hangminőség pedig egyáltalán nem marad el más eszközökhöz képest.

HONOR Pad X9

A kínálat legolcsóbb és legkevésbé felszerelt modellje, de mivel kevés tablet van a piacon, kár lenne nem megemlíteni. Bár paramétereit tekintve nem vetekszik a legjobbakkal, rendkívül alacsony árával kárpótol. A pénzedért pedig egy rendkívül jól használható táblagépet kapsz, amely például otthoni multimédiás eszköznek is alkalmas.

A HONOR Pad X9 11,5 hüvelykes kijelzője 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával rendelkezik, ami az árát tekintve nagyon szép. A 2000 x 1200 pixeles felbontás is biztosan elegendő, akárcsak az Android 13 operációs rendszer a MagicOS felépítéssel.

A teljesítményről egy középkategóriás chipset, a Qualcomm Snapdragon 685 gondoskodik, amely 6 nm-es gyártástechnológiával készül. Ezt 4 GB RAM és 128 GB tárhely egészíti ki. Az akkumulátor tisztességes, 7250 mAh kapacitással rendelkezik, és 22,5 W-os teljesítménnyel tölthető.

 

2024.02.08.

Ezeket már olvastad?

+