MojAndroid
(x) hirdetés

A Google tavaly bemutatta a Pixel Foldot, ami vízválasztó volt az összecsukható telefonok piacán, mivel megmutatta, hogy a vállalat komolyan gondolja, hogy az Android jobban működik az összecsukható telefonokon. A Google döntése, hogy szélesebb alaktényezőt használ, mint más összecsukható készülékek, széles körben dicséretet kapott, mivel javította a multitaskingot és hasznosabbá tette a fedőképernyőt.

Ezen a ponton egy második generációs modell elkerülhetetlen. Kérdés azonban, hogy a Google 2024-ben is ragaszkodik-e ugyanahhoz a kialakításhoz. Hogy megválaszoljuk ezt a kérdést olvasóinknak, az Android Authority kapott egy kiszivárgott fotót a Google Pixel Fold 2-ről, amely néhány meglepő dizájnváltozást mutat a közelgő készülékkel kapcsolatban.

Tegnap számoltunk be az Android Authority arról, hogy egy forrásuk kapcsolatba lépett velük a Pixel Fold 2 hardveres specifikációiról szóló információkkal. Most ugyanez a forrás – aki továbbra is névtelen kíván maradni – meg osztott egy fotót a tényleges készülékről.

Bár csak egyetlen elmosódott, erősen cenzúrázott fotót kaptunk a Pixel Fold 2-ről, azt már most meg tudjuk állapítani, hogy a Google következő összehajtható telefonja keskenyebb fedőképernyővel rendelkezik. A pontos méretekkel nem rendelkezünk, de ha összehasonlítjuk ezt a fotót az első generációs Pixel Foldról hasonló szögből készített fotóval, akkor elég egyértelművé válik a különbség. Nézd meg magad alább:

A forrás elmondta, hogy a borítóképernyő keskenyebb, de ami még fontosabb, hogy a belső képernyő képaránya közelebb áll a négyzethez. Ez azt sugallja, hogy a Fold 2 általános formai tényezője hasonló lehet a OnePlus Openhez, amelynek képernyői méretüket tekintve a Pixel Fold és a Samsung Galaxy Z Fold 5 között helyezkednek el.

A Pixel Fold 2 keskenyebb alaktényezője egyesek számára meglepő lehet, de oka van annak, hogy a legtöbb más összecsukható telefon nem olyan széles, mint a Google első generációs összecsukhatója: sok Android-alkalmazás még mindig nincs tabletekre optimalizálva. Azzal, hogy az első generációs Pixel Fold olyan széles lett, mint amilyen széles, a Google-nek szoftveres megoldásokat kellett alkalmaznia, hogy megbirkózzon azokkal az alkalmazásokkal, amelyek nem hajlandóak tájképes módban futni. A vállalat még egy teljesen új operációs rendszerfunkciót is kifejlesztett az Android 14 QPR1-ben, amellyel a felhasználók rákényszeríthetik az olyan alkalmazásokat, mint az Instagram, hogy teljes képernyőre váltsanak.

Ha a Google úgy döntött volna, hogy az első generációs Pixel Foldot keskenyebbé teszi, akkor nem kellett volna ilyen trükkökhöz folyamodnia, mivel a karcsúbb forma miatt a legtöbb alkalmazás a hagyományos, telefonra optimalizált felhasználói felületet jelenítené meg a tabletre optimalizált felhasználói felület helyett (ha egyáltalán létezik ilyen).

A Pixel Fold 2 egyéb dizájnbeli hasonlóságokat is mutat a közelgő Pixel 9 szériával, mint például a lekerekített belső és külső kijelző és a prémiumabb, látszólag alumínium keret. A forrás úgy jellemezte a telefont, hogy tapintását és anyagát tekintve az első generációs Pixelhez hasonlít.

Bár a belső képernyőt bemutató fotókkal nem rendelkezünk, a forrás elmondta, hogy a Pixel Fold 2 már rendelkezik egy kijelzőkivágással a jobb felső sarokban a belső képernyő kamerájának. Ez ellentétben áll az első generációs Pixel Folddal, amely a belső képernyőkamerát a felső keretbe rejtette. Azt is elmondta, hogy a Pixel Fold 2 még mindig meglehetősen vékony, de a gyűrődés még mindig eléggé észrevehető.

Mindezen információkhoz érdemes megjegyezni, hogy az itt látható készülék még a termékciklus Engineering Validation Test (EVT) szakaszának elején jár. Ez azt jelenti, hogy a dizájn még változhat, hiszen még több hónap választ el minket attól, hogy a készülék sorozatgyártásba kerüljön. Mint ilyen, erősen javasoljuk, hogy várjuk meg a telefon további kiszivárgásait, mielőtt bármilyen következtetést levonunk, mivel az itt látottak jelentősen megváltozhatnak a következő hónapokban.

(via)

 

(x) hirdetés
2024.02.08.

Ezeket már olvastad?

+