MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung okostévék tulajdonosai a jövő hónaptól változásra számíthatnak. A GizmoChina portál olyan információkat hoz, hogy hamarosan búcsút kell mondanunk a Google Assistantnak a Samsung tévék összes eddigi modelljénél, így azokon is, amelyeken eddig is volt.

A Samsung hivatalos támogatási oldalán megtalálható az összes olyan készülék listája, amely március 1-től törli a Google Assistant támogatását a funkcióik közül. Ez az opció 2020-ban jelent meg a Samsung tévékészülékein, így elég furcsa, hogy a vállalat négy év után kiveszi a kínálatából.

A változás a következő tévéket érinti:

  • 2022-es modellek
  • 2021-es modellek
  • 8K és 4K QLED tévék 2020-tól
  • 2020-as Crystal UHD modellek
  • 2020-as Lifestyle modellek (Frame, Serif, Terrace és Sero)

A Samsung azt ajánlja, hogy a Google Assitant helyett használd a Samsung Bixby hangasszisztensét, vag az Amazon Alexa-t. Ezek a hangalapú asszisztensek már előre telepítve vannak a Samsung TV-ken.

Ez a változás hátrányt jelenthet, különösen a Google Assistanthoz szokott felhasználók számára. Ha új tévé vásárlása előtt állsz, és szívesen használod a Google Assistantot, javasoljuk, hogy nézz körül más márkák között, amelyek továbbra is támogatják azt. Ilyen például az LG, a Sony, a TCL vagy a Hisense. Ha azonban eddig nem használtad ezt a funkciót a tévéden, akkor ez a változás téged nem érint.

(x) hirdetés
2024.02.06.

Ezeket már olvastad?

+