MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung titániumra váltott a Galaxy S24 Ultra kereténél, de ennél többről van szó. Az Apple iPhone-jaihoz hasonlóan a titánium csak a telefon külsejét alkotja. A két vállalat eltérő kialakítást használt a belső résznél – a Samsung az alumínium és a műanyag kombinációját választotta. Zack a JerryRigEverything-től szétszedte az S24 Ultrát, hogy megtudja, hogyan épül fel. És a szétszedés alatt azt értjük, hogy szétszedte és betette egy 1100°C/2000°F-os kemencébe, hogy az összes anyagot szétválassza.

Ha megnézed az S23 Ultra szétszedését, láthatod, hogy a tavalyi modellt egy tömör alumíniumtömbből marták ki. A titán ehhez túl drága, ezért helyette titáncsíkokat illesztettek össze, hogy a telefon külsejét alkossák. Vissza a mostani teardownhoz, hogy megnézzük, hogyan történik ez:

A Galaxy S24 Ultra legtöbb belső alkatrésze egy belső alumíniumkeretre van szerelve, ennek kerületén fröccsöntött műanyag fut körbe, és tartja a titáncsíkokat. Vajon ez tartós módja egy telefon felépítésének? Úgy tűnik, igen, mivel a telefon a hajlítási teszten kiválóan átment.

Ha nem láttad volna a JerryRig iPhone 15 Pro Max teardown videóját, az Apple megközelítése más. A külső titániumot az alumínium belső kerethez olvasztották. Az Apple emellett magasabb minőségű, 5-ös fokozatú titániumot használt, szemben a Samsung 2-es fokozatú titániumával (az 5-ös fokozat egy olyan ötvözet, amely keményebb, mint a 2-es fokozatú, amely tiszta titánium).

(via)

(x) hirdetés
2024.02.05.

Ezeket már olvastad?

+