MojAndroid
(x) hirdetés

A nagyobb Wear OS frissítések nem jönnek gyakran, és ha véletlenül van egy Pixel Watch vagy Galaxy Watch órád, akkor ezt valószínűleg már tudod. Úgy tűnik azonban, hogy a Wear OS következő generációja már úton van.

A 9to5Google meglátásai és a pletykák szerint a Samsung és a Google a Wear OS 5 kiadására készül, amely a legújabb Android 14-en alapul. A hírek szerint a Samsung azon dolgozik, hogy a közelgő Galaxy Watch 7 számára biztosítsa a kompatibilitást egy Android 14-es builddel.

Ha követjük az elmúlt évek trendjét, akkor a nyáron megjelenő Galaxy Watch 7 sorozat valószínűleg Wear OS 5-tel debütál majd. Ezt követően, ősszel lehetünk tanúi a Pixel Watch 3 bemutatásának, amely a pletykák szerint két különböző méretben lesz elérhető, szintén Wear OS 5-tel a fedélzeten.

Az érdekesség itt a Wear OS 5 megjelenésének időzítése, ami olyan spekulációkat vált ki, hogy a Google célja, hogy az okostelefonoknál látott rendszeres frissítésekhez hasonló éves frissítési ciklust hozzon létre a viselhető eszközök számára.

Az éves szoftverfrissítések bevezetése a Wear OS-hez nem csak az Apple watchOS-éhez igazítaná, így versenyképesebbé tenné, hanem az Android éves ciklusával is szinkronizálná. Ez megkönnyítené a Google és a Samsung számára, hogy rendszeresen megosszák a funkciókat az Android és a Wear OS között, így a felhasználóknak zökkenőmentesebb és jobban összekapcsolt élményt nyújtana az eszközeiken.

(x) hirdetés
2024.01.25.

Ezeket már olvastad?

+