MojAndroid
(x) hirdetés

Egy új pletyka szerint a Samsung fontolgatja a Galaxy Z Fold6 olcsóbb változatának kiadását. Ez nem azt jelenti, hogy maga a Fold6 olcsóbb lesz – de elképzelhető, hogy csatlakozik hozzá egy olcsóbb változat. A pletyka forrása szerint ez az első alkalom, hogy a Samsung fontolóra vette egy olcsóbb összehajtható készülék piacra dobását.

Érdekes, hogy azért a Fold vonalat választották erre a lépésre, és nem a Flipet, mert az eddig piacra dobott Flipek sokkal jobban fogynak. Egy olcsóbb Folddal tehát a Fold vonal újra felpezsdülhetne.

Ez a lépés nyilvánvalóan segítene a Samsungnak abban, hogy még több vásárlót nyerjen meg az összecsukható készülékeivel a kínai piacon, amelyet eddig a helyi játékosok uraltak. Ez azt jelenti, hogy a Samsung még mindig kétszámjegyű piaci részesedéssel rendelkezik Kínában az összehajtható készülékek esetében.

Egy olcsóbb Fold6-tal egyszerűen bővítené az összehajtható készülékek globális piacát is, amelyet a Samsung jelenleg vezet, és ezzel előnybe kerülne a versenytársakkal szemben, amelyeknek nincs összehajtható kínálatuk, vagy nem árulják őket széles körben.

Természetesen ezek jelenleg csak találgatások, és a Samsung részéről semmi nincs eldöntve, egy ilyen készülék bevezetése ugyanis – nem meglepő módon – kedvezőtlenül hathat a Samsung nyereségességére.

Emellett a vállalat úgy gondolhatja, hogy ha gazdasági visszaesés fenyeget, a kereslet a prémium kategóriás, drágább termékekre fog koncentrálódni – ez eléggé ellentmondásosnak hangzik, de azoknak, akiknek sok pénzük van, akkor is sok pénzük lesz, ha egy ilyen visszaesés miatt veszítenek is belőle, míg azok, akiknek kezdetben kevesebb volt, biztosan nem fognak telefonokat vásárolni.

(via)

(x) hirdetés
2024.01.24.

Ezeket már olvastad?

+