MojAndroid
(x) hirdetés

A Galaxy S24 seris megjelenését követő izgalom miatt itt az ideje, hogy megnézzünk néhány korai benchmark tesztet. A YouTuber NL Tech részletes videót tett közzé mindhárom Galaxy S24 sorozatú telefonról, amelyek a legnépszerűbb benchmarking alkalmazásokban – Geekbench 6, AnTuTu és 3DMark – mérik össze erejüket. Az S24 és az S24+ modellek Exynos 2400-as chippel vannak felszerelve, míg az S24 Ultra a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 kissé túlhajtott “for Galaxy” változatát kapta.

Fontos megjegyezni, hogy mindhárom telefonon a kiadás előtti firmware fut, így pontszámaik valószínűleg eltérnek a fogyasztói verziókétól. Ennek ellenére jó képet kapunk a Samsung új lapkakészletének képességeiről, és arról, hogy hogyan viszonyul a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3-hoz.

A Geekbench 6 CPU-tesztje enyhe előnyt mutat a Snapdragon 8 Gen 3 számára mind az egymagos, mind a többmagos pontszámok tekintetében. Az egymagos részlegben a különbség elhanyagolható, míg a többmagos pontszámoknál a Qualcomm chip kisebb előnyt mutat. Az Exynos 2400 javára fordultak a dolgok a GPU-teszt során, ahol mind az S24, mind az S24+ megelőzte a Snapdragon 8 Gen 3-mal felszerelt S24 Ultra-t.

Az AnTuTu tesztek szerint a Snapdragon 8 Gen 3 nyert az S24 Ultra belsejében, de a két chip közötti különbség még mindig elég kicsi.

A következő a 3D Mark Solar Bay stresszteszt, amely magában foglalja a sugárkövetést. Egyértelmű győzelmet látunk az Exynos-alapú S24 és S24+ modellek számára, amelyeket az AMD RDNA 3 alapú Xclipse 940 GPU hajt. A Samsung gyártmányú chip hőkezelésben minimálisan jobban teljesített.

Az S24 Ultra minimális győzelmet aratott a Wild Life Extreme teszteseményen, bár az Exynos készülékek jobb stabilitással végezték a teszteket.

(via)

(x) hirdetés
2024.01.22.

Ezeket már olvastad?

+