MojAndroid
(x) hirdetés

A Google Messages hamarosan megkaphatja a Bard, a vállalat AI chatbotjának erejét.

Az Assemble Debug tippadó és kódkutató kiszúrta a funkciót az Üzenetek alkalmazás 20240111_04_RC00 béta verziójában. Úgy tűnik, hogy a felhasználók a Google Messagesben RCS-csevegéseket kezdeményezhetnek majd Barddal. A felhasználók talán képesek lesznek Bardot is hozzáadni más felhasználókkal folytatott csevegésekhez.

A funkcióról készült képernyőképen látható, hogy a Bard képes lesz segíteni a felhasználóknak üzenetek írásában, nyelvek fordításában, képek azonosításában és egyéb érdeklődési körök felfedezésében. A válaszok megadásához tanulmányozza a felhasználó tartózkodási helyét és korábbi csevegéseit. Például megkérheti a Bardot, hogy segítsen megírni egy szöveges üzenetet a főnökének, vagy gyors vacsoraötleteket kérhet.

A bétában talált kódsorok azt mutatják, hogy 18 évesnek kell lenned ahhoz, hogy használhasd a Bardot a Google Üzenetekben.

A többi RCS-csevegéstől eltérően a Barddal folytatott csevegések az Üzenetekben nem lesznek végponttól-végpontig titkosítva. Az alkalmazáson belüli AI-segítő működésének leírásában a Google megjegyzi, hogy a Bard-csevegések és a kapcsolódó adatok 18 hónapig lesznek tárolva.

A Google világossá teszi, hogy a felhasználóknak nem szabad olyan üzeneteket írniuk a Bardnak, amelyeket nem akarják, hogy egy felülvizsgáló lásson. “A felülvizsgált adatokat leválasztják a fiókjáról, és legfeljebb három évig megőrzik” – olvasható a leírásban.

Ha a Bard Activity ki van kapcsolva, az adatokat még 72 órán át megőrzik. A Google azonban megjegyzi, hogy a felhasználók manuálisan is kezelhetik és törölhetik ezeket az adatokat.

Jelenleg a funkció még nem működik a Google Messagesben. A tippadó úgy tudott képernyőképeket készíteni róla, hogy egy rootolt készüléken engedélyezte a Google Messages néhány flagjét.

(via)

(x) hirdetés
2024.01.20.

Ezeket már olvastad?

+