MojAndroid
(x) hirdetés

A HarmonyOS Next egyre közelebb kerül a kiadáshoz – a Huawei most tett közzé egy bemutatkozó videót, amely kiemeli a felhasználói felület tervezési nyelvének néhány változását. Megpróbál elszakadni a szürke, lapos dizájntól és visszaadni a dimenzionalitást olyan fogalmakkal, mint a “Spatial”, “Vivid Color” és “Immersive”.

A HarmonyOS ezen verzióját “Star River” kiadásnak nevezik, bár egyes online fordítási szolgáltatások “Galaxy” kiadásként adják meg a nevet. A félreértések elkerülése végett maradunk a “Star River”-nél.

A HarmonyOS Next el fogja hagyni az Android-támogatást Kínában, így a helyi fejlesztők azzal vannak elfoglalva, hogy átportálják alkalmazásaikat az új platformra, amely saját UI eszközkészlettel és fordítóval rendelkezik, amely a Huawei állítása szerint hatékonyabb alkalmazásokat eredményez. Kínában a Top 200 alkalmazás mintegy felét alakítják át.

Az új platformot olyan nagy kínai vállalatok támogatják, mint a Qihoo 360, a China UnionPay (a Cloud Quick Pass hamarosan elérhető lesz a platformon), a Xiaohongshu (a “kínai Instagram” néven emlegetett szolgáltatás készítői), az Amap (térképezés, navigáció), a Tongcheng Travel (amely elsőként használta az átlátható új felhasználói felület témáját) és mások.

Fontos, hogy a HarmonyOS nemzetközileg megtartja az Android-támogatást, ez a változás csak a hazai piacot érinti.

(via)

2024.01.19.

Ezeket már olvastad?

+