MojAndroid
(x) hirdetés

A Google egy csomó új funkciót mutatott be a CES-en, de az egyik legérdekesebb az új Quick Share rendszer, amelyet a Samsunggal közösen fejlesztettek ki. Ez váltja majd fel a Google 2020-ban bevezetett Nearby Share funkcióját.

Érdekes, hogy a Google átvette a Samsung elnevezését.  A Google azt mondja, hogy “integrálta a tapasztalatokat” a Samsunggal, és így létrehozta a legjobb alapértelmezett, beépített lehetőséget a peer-to-peer tartalommegosztásra mindenféle Androidot vagy Chrome OS-t futtató készüléktípuson.

A vállalat továbbá “vezető PC-gyártókkal”, például az LG-vel dolgozik azon, hogy a jövőben az új Quick Share-t előre telepített alkalmazásként a Windows PC-kre is kiterjesszék. Az új rendszerrel elég a Quick Share ikonra koppintani, és máris megjelenik a közelben lévő elérhető eszközök listája.

Természetesen kiválaszthatjuk, hogy ki fedezheti fel az eszközt és küldhet fájlokat – mindenki, csak a kapcsolataink, vagy csak a saját eszközeink. Az új Quick Share várhatóan februárban kezdi meg a bevezetését a jelenlegi Nearby Share funkcióval rendelkező eszközökre.

Továbblépve, a Fast Pair a következő hónapban a Google TV-vel ellátott Chromecastra is kiterjed, és még az év folyamán még több Google TV készüléket is elér. Miután a tartozékot párosítási módba helyezted, csak egy érintéssel csatlakoztathatod a kompatibilis fejhallgatót vagy hangszórót a Google TV-hez. A hangkimenet vezérlése is egyszerű lesz, így bármikor gyorsan visszaválthatod az alapértelmezett tévéhangra.

A Google szerint 2024-ben az LG tévécsaládja beépített Chromecasttel fog rendelkezni, akárcsak az LG Hospitality és LG Healthcare alá tartozó készülékek. A Google szerint jelenleg több mint 220 millió havi aktív Google TV és egyéb Android TV készülék van forgalomban.

Még idén érkezik egy új casting funkció, amely lehetővé teszi, hogy a Spotify és a YouTube Music szolgáltatásokon lejátszott tartalmakat a kompatibilis Pixel telefonról a dokkolt Pixel Tabletre helyezzük át, ha az a közelben van. Így ha például útközben hallgatod a zenét a telefonon, akkor hazaérve átkapcsolhatsz a tabletre.

A jövőben az LG TV-k és bizonyos Google TV és más Android TV készülékek központként fognak működni a Google Home számára, megkönnyítve a Matter protokollt támogató eszközök hozzáadását az otthoni hálózathoz és helyi vezérlésüket a Google Home alkalmazással.

(via)

(x) hirdetés
2024.01.10.

Ezeket már olvastad?

+