MojAndroid
(x) hirdetés

A Nokia ma bejelentette, hogy 5G szabadalmi licencszerződést kötött a Honorral. Ez a hivatalos sajtóközlemény szerint mindkét vállalat “alapvető találmányaira vonatkozik az 5G és más cellás technológiák területén”.

A Nokia azzal büszkélkedik, hogy ez a negyedik nagy okostelefonos megállapodás, amelyet az elmúlt 12 hónapban kötött, és ez egyre inkább úgy hangzik, mintha egy szabadalmi licencelő cég lenne, mint bármi más. Azt állítja továbbá, hogy “iparágvezető szabadalmi portfóliója” “mintegy 20 000 szabadalomcsaládból áll, köztük több mint 6000, az 5G szempontjából alapvetőnek nyilvánított szabadalomcsaládból”.

Mindenesetre, ahogyan arra számítani lehetett, a Honor és a Nokia közötti megállapodás pontos feltételei továbbra is bizalmasak maradnak a felek között. Érdekes, hogy a Honor ezt az utat választotta, míg a kínai Oppo inkább a bíróságon keresztül küzdött a Nokiával, ami Európa egyes részein elég rossz eredménnyel járt.

A Nokia 2023 elején meghosszabbította a Samsunggal kötött keresztlicenc szabadalmi megállapodását, majd júliusban az Apple-lel is.

(via)

(x) hirdetés
2024.01.08.

Ezeket már olvastad?

+