MojAndroid
(x) hirdetés

A Qualcomm a Snapdragon XR2+ Gen 2 bejelentésével bővíti jelenlétét az eXtended Reality (XR) eszközök terén, ez az új verzió részben a Google-lal és a Samsunggal való együttműködés eredménye. Bár a Qualcomm nem részletezi az együttműködés részleteit, Inkang Song, a Samsung Electronics alelnöke és a műszaki stratégiai csapat vezetője elmondta, hogy a Samsung “a legjobb XR-élményt szeretné megteremteni a Galaxy-felhasználók számára”. A hírről az XDAdevelopers számol be.

Ami a fejlesztéseket illeti, a Snapdragon XR2+ Gen 2 kisebb fejlesztéseket kínál az eredeti XR2 Gen 2-höz képest. Az új frissítés 15%-kal növeli a GPU frekvenciáját és 20%-kal a CPU frekvenciáját, és akár 4,3K felbontást is támogat. Az egyetlen további újdonság a 12+ egyidejű kamera támogatásának bevezetése.

A Qualcomm azt is megerősítette, hogy a Samsung új XR készüléken dolgozik. Tekintettel arra, hogy a Samsung és a Google a WearOS-en is együttműködött, lehetséges, hogy a Google-lal való együttműködés a szoftveres oldalon valósul meg. Az olyan VR headsetek, mint a Quest 2, Quest 3 és Pico 4 VR jellemzően Androidon futnak, így logikus, hogy a Google aktívabb szerepet szeretne vállalni a növekvő iparágban.l

A Qualcomm továbbá megerősítette, hogy a HTC Vive, az Immersed és a Play for Dream (korábban YVR) készülékei is fejlesztés alatt állnak és az első készülékek akár már 2024 végén megérkezhetnek. Egy másik, egyelőre ismeretlen gyártó is készül egy hasonló alapú eszköz bemutatására, amelyet a közeljövőben jelentenek be.

Bár hardveres szinten ez többé-kevésbé csak az XR Gen 2 kissé továbbfejlesztett változata, úgy tűnik, hogy az iparág több szereplőjének érdeklődését is felkeltette. Az elkövetkező hónapokban további részletek derülhetnek majd ki.

 

2024.01.06.

Ezeket már olvastad?

+