MojAndroid
(x) hirdetés

Az októberben bemutatott Samsung Galaxy S23 FE két változatban készül – az egyiket a Snapdragon 8 Gen 1 SoC hajtja, a másiknak pedig az Exynos 2200 chip jutott.

A Samsung Galaxy S23 FE Exynos készülék csomagolása megegyezik a Snapdragonos társáéval. Kapunk egy USB-C kábelt, egy SIM szerszámot és némi papírt. Nekünk a lila színben pompázó modell jutott, de több szín közül is lehet választani.

A telefonban 8GB RAM-ot és akár 256GB tárhelyet is tartalmaz. A készülék egy 6,4″-os 120Hz-es FullHD+ Dynamic AMOLED kijelző köré épül, melyen egy lyuk van a 10MP-es szelfikamerának és alatta egy ujjlenyomat-olvasó a biometrikus hitelesítéshez.

Nézzük az összegzést: alapvetően egy remek kis telefon lett az új S23 FE, jó az ergonómia, a kijelző minősége és a hangzás is jó, a hardver ereje korrekt, a fotók, videók terén pedig a középkategória és a csúcstelefonok között van félúton, szoftverben pedig konkrétan csúcs szintű. Hátrányok közé sorolható az üzemidő és a töltés sebessége, valamint a vastag kijelzőkáva és a Gorilla Glass 5 üveg. 

Az árazás most annyira nem lett durva a megjelenéskor, mint anno az S21 FE volt: a 128 gigás modell 280, a 256 gigás modell 305 ezer forintos listaáron jelent meg. Hivatalos helyen január 17-ig megvásárolva adnak mellé egy Galaxy Buds FE fülhallgatót is ami külön egy 40 ezer forintos tétel lenne. 

Ez nem annyira rossz ajánlat, viszont már az S23 is kapható hivatalos helyről közel ennyiért, ami azért nem Fan Edition, hanem a prémiumabb vonal minden téren, és januárban jön az S24 széria ami tuti leviszi majd az S23 széria árait is.

Éppen ezért az S23 FE vel is érdemes inkább várni egy kicsit: az ára úgyis hamarosan beesik jóval 250 ezer alá, akkor azért már egészen jó vétel lesz, illetve biztos, hogy szolgáltatói kínálatban is lesznek jó ajánlatok 2024-ben. Mi mindenkit türelemre intenénk, várnánkk vele egy pár hónapot. 

Ezt a tefont most ügyesen összerakta a Samsung, igaz nagyon nem erőltették meg magukat mert ez egy kvázi újra kiadott S22 itt-ott kisebb spórolással. Azért, maradjunk annyiban, hogy ezt S22 FE-nek kellett volna elnevezni és tavaly kellett volna érkeznie, de valamiért akkor kihagyták.

Ez a cikk a Ren-Tech Youtube csatornával történő közreműködésünknek köszönhetően jött létre.

(x) hirdetés
2023.12.30.

Ezeket már olvastad?

+