MojAndroid
(x) hirdetés

Míg a Samsung mostanra számos Galaxy telefont gond nélkül frissít a One UI 6.0-ra, addig a Google Play rendszerfrissítések sok készülék esetében nem működnek. Egy hiba megakadályozza, hogy az új Google Play rendszerfrissítések elérjék a különböző Galaxy telefonokat, köztük az S20, S22, S23, Z Fold 5, A33 szériákat, de valószínűleg másokat is.

Az új Google Play rendszerverziók gyakran a firmware-frissítésekkel együtt jelennek meg, máskor külön-külön kerülnek ki. Mindkét módszer elfogadható, de a probléma az, hogy sok Galaxy telefon már néhány hónapos lemaradásban van, és a kézi frissítésekkel való próbálkozások csak még több problémához vezetnek.

Számos Galaxy telefonmodell esetében a legutóbbi Google Play rendszerfrissítés júliusi. Egyes telefonok az újabb augusztusi vagy szeptemberi GP rendszerfrissítéseken ragadtak, míg a Galaxy S20 esetében a májusi frissítés van érvényben. De innen már csak furcsábbak a dolgok.

Ez a szokatlan hiba néhány furcsa dolgot okoz, amikor a felhasználók megpróbálják manuálisan telepíteni az új Google Play rendszerfrissítéseket. A felhasználók olyan üzeneteket kaphatnak, mint “Az Ön készüléke naprakész” és “A frissítések átmenetileg nem állnak rendelkezésre”.

Ami még rosszabb, előfordulhat, hogy a Galaxy telefon elindítja a frissítési folyamatot, látszólag letölti a Google Play rendszer újabb verzióját, és rendszer-újraindítást kér.

Ha azonban befejezte ezt a folyamatot, jó eséllyel a telefonod ugyanarra a GP rendszerfrissítésre kerül, mint korábban, és az új verziók keresése egy végtelen “Frissítés keresése…” üzenetet fog eredményezni. Szerencsére a telefonok nem ragadnak meg ezen a képernyőn, és a felhasználók visszatérhetnek az előző menübe.

Továbbá a Galaxy Clubbal együttműködve a SamMobile megállapította, hogy a Google Play rendszerfrissítési szintjei eltérőek lehetnek ugyanazon a telefonmodellen a különböző piacokon. Nem mindenhol ugyanaz. A Galaxy S22 például a helytől vagy esetleg más ismeretlen tényezőktől függően a júliusi GP rendszerfrissítéssel vagy az októberivel rendelkezhet. De függetlenül attól, hogy a telefonon melyik Google Play rendszerfrissítés van, az újabbak telepítésére nincs ismert mód.

Érdekes módon ez már korábban is előfordult Galaxy telefonokkal, és a probléma végül, látszólag magától megszűnt. Még mindig nem világos, hogy a probléma a Google-től vagy a Samsungtól származik-e.

Ha ellenőrizni szeretnéd a Google Play rendszer verzióját a Galaxy telefonján, nyisd meg a Beállítások alkalmazást, navigálj a “Biztonság és adatvédelem” menüpontra, majd koppints a “Frissítések” lehetőségre. Ezután a kézi frissítések ellenőrzéséhez koppints a “Google Play rendszerfrissítés” lehetőségre.

(via)

(x) hirdetés
2023.12.07.

Ezeket már olvastad?

+