MojAndroid
(x) hirdetés

A tekintélyes DxOMark rangsornak új királya van, ez pedig a Huawei Mate 60 Pro. Ez a kínai óriás Huawei zászlóshajója, amelyet hivatalosan idén szeptemberben mutattak be. Nem csak a felszereltsége prémium, hanem az árcédulája is. Mit tartanak a DxOMark kritikusai az okostelefon szenzorainak legnagyobb előnyének?

A Huawei Mate 60 Pro a mobilfotózás jelenlegi királya

A Huawei zászlóshajója, a Mate 60 Pro hátlapján három kamera található. Az elsődleges 50 MP-es felbontással, f/1,4-től f/4,0-ig változó rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral rendelkezik. Ezt követi egy 12 MP-es ultraszéles látószögű objektív 120 fokos látószöggel. Harmadikként egy 48 MP-es periszkópos teleobjektív található, háromszoros optikai zoommal. Ez is rendelkezik optikai képstabilizátorral, ami biztosan jól jön sok esetben. Az előlapon egy 13 MP-es “szelfi” érzékelő található. A DxOMark az értékelésében külön kiemeli az általánosságban nagyszerű fotós képességeket.

A Huawei Mate 60 Pro rendkívüli társ a fényképek vagy videók készítéséhez éjjel-nappal. Remekül fényképezi az embereket, még a nehezebb fényviszonyok között is valósághű bőrszínvisszaadással. A változtatható rekesz képes beállítani magát attól függően, hogy hány ember van a képben. Az ultraszéles látószögű érzékelő állítólag kiváló, és nagyon sok részletet őriz meg.

Ez általában igaz a hátlapon lévő mindhárom érzékelőre – az így kapott fotók részletgazdagok. A gyenge fényviszonyoknál a videó néhány korlátozása gyengeségnek számít. Összeségében az eredményekért a telefon 157 pontot kapott, amivel az élmezőny legelején áll. A fényképek és a “bokeh” felvételek külön kategóriáiban is abszolút győztes.

 

2023.11.20.

+