MojAndroid
(x) hirdetés

A YouTube-on megjelenő hirdetések témája mostanában elég forró, mivel a Google továbbra is keményen fellép a hirdetésblokkolók használata ellen a platformon. Ma azonban néhány YouTube-felhasználó azt kívánta, bárcsak bekapcsolta volna a hirdetésblokkolót, hogy ne lásson egy bizonyos hirdetést.

A Redditen u/vertuchi02 felhasználó videót készített a szóban forgó reklámról. Megadjuk a videó linkjét, de figyelmeztetünk: a tartalom hihetetlenül NSFW és hanganyagot is tartalmaz. Ha ez neked nem gond, akkor a videót ebben a Reddit-témában nézheted meg.

Azoknak, akik nem kattintottak a linkre, igyekszem leírni, amit tudok. A felhasználó a mobil YouTube-csatornáján görget, elsőként egy játék-streamer videóját látja. Amikor a felhasználó a következő videóhoz görget, egy PetMeet nevű, háziállatokkal foglalkozó közösségi hálózat reklámja jelenik meg. A képernyő alján van egy link az alkalmazáshoz, a hirdetés fő képi megjelenítése pedig egy városi égbolt. Az egész klip fölé azonban egy pornográf videó van beillesztve. A pornóvideó átlátszatlansága elég magas, így lehet, hogy észre sem vette volna, ha csak végiggörgeti. De ha egy másodpercnél tovább nézed a hirdetést, félreérthetetlen, hogy pornó van benne.

Az AndroidAuthority szerette volna elérni azt a céget, amelyik állítólag feladta a hirdetést – a PetMeet-et -, de kiderült, hogy ez egyértelműen egy látszatalkalmazás. A cég felhasználási feltételei alapvetően egy burkolat, a kapcsolattartási e-mail pedig a “gxpfdzrui@hotmail.com”.

Ez azt jelenti, hogy nagyon is lehetséges, hogy ezt a YouTube pornóhirdetést kifejezetten azért hozták létre, hogy trollkodjanak a YouTube-on. Figyelembe véve, hogy mostanában mennyi vita folyik a YouTube-on megjelenő hirdetésekkel kapcsolatban, amelyek elszabadultak, és a Google megpróbálja megakadályozni az ad-blockerek használatát, hogy megállítsa ezt, ez a szóban forgó pornóhirdetés lehet egy kísérlet a Google trollkodására.

Az AndroidAuthority megkereste a Google-t, hogy kommentálja az ügyet. Ha és amennyiben választ kapnak, frissítjük a cikket. Addig is, érdemes óvatosnak lenni, amikor ma a YouTube-on görgetsz, különösen, ha kisgyerekekre adod oda a telefonod.

(via)

(x) hirdetés
2023.11.15.

Ezeket már olvastad?

+