MojAndroid
(x) hirdetés

A Google-nak rengeteg fogyasztói és üzleti célú terméke van a Search-től az Androidon át a Pixel hardverig, de ezek egyike sem a leggyorsabban növekvő terméke jelenleg. A Business Insider szerint ez a megtiszteltetés egy valószínűtlen jelöltet ér: a YouTube TV-t.

A kiadvány azt állítja, hogy információi közvetlenül a Google-től származnak. Pontosabban a Google Magic Eye nevű belső eszközéből, amely a vállalat növekedési mutatóit követi nyomon.

Az Insider számára elérhető Magic Eye adatai szerint a YouTube TV 2022 októbere és 2023 októbere között 48%-os növekedést ért el a kereslet szempontjából, így ez a Google legjobban fogyó terméke az elmúlt évben. A szolgáltatás a jelentések szerint a Google termékei közül a legmagasabb elkötelezettségi és megtartási arányt is elérte. A YouTube TV-felhasználók 52%-a “gyakori” felhasználó volt, és a fiókok mindössze 8%-a szűnt meg egy éven belül.

A YouTube TV 2017-ben indult, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több mint 100 csatorna élő és helyi sport- és hírműsorokat, valamint műsorokat nézzenek. Az év elején a Google havi 65 dollárról 73 dollárra emelte a YouTube TV előfizetési díját. Úgy tűnik, a Google valóban kihasználja a 48%-os éves növekedést.

A vállalat általánosságban is több YouTube-bevételre törekszik. A reklámblokkolók legújabb globális YouTube-tilalma csak az egyik módja annak, hogy a Google növelje a streaming platform amúgy is ugrásszerűen növekvő bevételeit, amely az elmúlt negyedévben 12,5%-kal növelte a reklámbevételeket az előző év azonos időszakához képest, bár ez a jelenlegi állás szerint éppen fordítva sül el.

A Google belső adataiból továbbá kiderül, hogy a televíziók és a táblagépek a leggyorsabban növekvő formátumok a YouTube számára. A vállalat reklámértékesítői agresszíven ösztönzik a hirdetőket, hogy a tévés dollárjaikból többet költsenek a YouTube-on. Egy 2021-es belső tanulmány a Google-nél azt is sugallta, hogy a YouTube-nézési idő jelentősen megnő a táblagépek elterjedése után.

Talán ez volt az egyik oka annak, hogy a Google piacra dobta a Pixel Tabletet.

(via)

(x) hirdetés
2023.11.10.

Ezeket már olvastad?

+