MojAndroid
(x) hirdetés

Az összecsukható készülékek egyre inkább elnyerik az átlagfogyasztók tetszését, és a kategória minden egyes újonnan bevezetett összecsukható készülékkel egyre inkább az érettség felé halad. Az összecsukható telefonok már most is a legjobb megvásárolható androidos telefonok közé tartoznak. A két kijelző megléte számos lehetőséget nyit meg a telefon használatára a kedvenc alkalmazásokkal. Az Android 14-gyel az összehajtható telefonok még jobbak lesznek, mivel a harmadik féltől származó alkalmazások mostantól mindkét kijelzőt egyszerre tudják majd használni.

Amint azt az Android Police kiemelte, a Google frissítette az Android 14-ben a Jetpack WindowManager támogató könyvtárában található ablakterület-modult. Amíg a telefongyártó megfelelően implementálja ezt, addig a harmadik féltől származó alkalmazásfejlesztők a Jetpack WindowManager és annak bővítő moduljai segítségével jobb összecsukható alkalmazásokat készíthetnek. Ezek az alkalmazások képesek lesznek olvasni az összehajtható csukló helyzetét (hogy reagálni tudjanak az összehajtható karakter változásaira), és képesek lesznek két alkalmazás tevékenységét is megjeleníteni egyszerre egy többsávos elrendezésben.

Egyszerűbben fogalmazva, az Android 14 lehetővé teszi majd a harmadik féltől származó alkalmazásfejlesztők számára, hogy olyan alkalmazásokat készítsenek, amelyek egyszerre tudják használni a hajtogatható belső és külső kijelzőjét.

Már látjuk, hogy az olyan alkalmazások, mint a Google Camera/Pixel Camera, “hátsó kijelző módot” használnak a kamera keresőjének mindkét kijelzőn való megjelenítéséhez. A Google Fordító a Pixel Foldon egy speciális tolmács móddal rendelkezik, amely mindkét kijelzőt használja, amit ezek az új változtatások tesznek lehetővé.

Amint a jelentés említi, a Google és a Samsung az Android 14-es kiadásában a saját összecsukható készülékeikhez implementálta az ablakfelület-modult. A telefongyártóknak van mozgástere, és bizonyos hardveres korlátoktól függően kihagyhatják ezt, így nem feltételezhető, hogy az összes Android 14-es build az összecsukható telefonokon lehetővé teszi ezt a funkciót. De reméljük, hogy az OEM-ek implementálják ezt telefonjaikba, mivel ez lehetővé tenné a harmadik féltől származó alkalmazásfejlesztők számára, hogy jobb felületeket és alkalmazásokat fejlesszenek.

(via)

(x) hirdetés
2023.11.09.

Ezeket már olvastad?

+