MojAndroid
(x) hirdetés

Az AnTuTu mindenki számára ismerős, aki legalább egy kicsit is járatos az okostelefonok világában. Ez egy benchmarking alkalmazás, amely számokban kifejezve megmondja, hogy milyen nyers teljesítményt nyújt a telefonod. A nyers szónak ebben a tekintetben elég nagy jelentősége van, hiszen a legmagasabb nyers teljesítmény nem jelenti automatikusan azt, hogy egyben a leggyorsabb okostelefon is a piacon. A szoftver és más összetevők is fontos szerepet játszanak ebben a tekintetben.

Nézzük most meg közelebbről, hogy a legfrissebb ranglistán mely modellek szerepelnek. Nem meglepő módon ezek a legújabb Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészlettel ellátott okostelefonok. Mivel eddig csak a Xiaomi 14-es szériája debütált ezzel, logikus, hogy ezek a modellek vezetik a rangsort.

A belépőszintű Xiaomi 14 1 997 427 pontot ért el, amivel a csúcsra került, és tényleg csak kevéssel maradt el a kétmillió pontos határ átlépésétől. A második Xiaomi 14 Pro 1 985 014 pontot ért el.

Ezt követi egy meglehetősen nagy különbség, ami annak köszönhető, hogy a rangsorban szereplő többi készülék régebbi és kevésbé erős chipkészletet tartalmaz. A harmadik helyezett a OnePlus Ace 2 Pro okostelefoné, amely Snapdragon 8 Gen 2-vel, 24 GB RAM-mal és 1 TB tárhellyel rendelkezik. A készülék 1 663 507 pontot ért el.

Nem valószínű, hogy a Xiaomi 14-es szériája sokáig a csúcson marad, hiszen más gyártók is hamarosan bemutatják 2024-es csúcs okostelefonjaikat ugyanezzel a chipkészlettel, a Samsung még módosítja és túl is hajthatja.

Nemrég beszámoltunk a MediaTek közelgő Dimensity 9300-as chipsetjéről, amely az első tesztek szerint képes átlépni a bűvös 2 millió pontos határt. Hogy ez melyik okostelefonokban lesz megtalálható, azt egyelőre nem publikus.

 

(x) hirdetés
2023.11.07.

Ezeket már olvastad?

+