MojAndroid
(x) hirdetés

A Mate 60 sorozat bevezetésével a Huawei újraindította az 5G-képes HiSilicon Kirin chipsetek gyártását okostelefonjaiban való felhasználásra. Most úgy tűnik, hogy a vállalat egy másik chipet is saját tervezésűre tervez cserélni, mégpedig a képérzékelőt.

A Huawei már régóta Sony szenzorokat használ telefonjaiban, egy sajátos kialakítású szenzort, amelyben két zöld helyett két sárga alpixel van. A Fixed Focus Digital nevű szivárogtató azonban arról számolt be, hogy a Sony és a Huawei nem újította meg a szerződésüket – és a Huawei nem rendelkezik több Sony szenzorral a készletében.

Ez táplálja a spekulációkat, hogy a közelgő Huawei P70 sorozatban a Huawei által tervezett szenzorokat fognak használni. A vállalatnak nemrég a kamerarendszer egy másik részét is le kellett cserélnie – miután a Leicával való partnerség megszűnt, a Huawei bevezette az XMAGE platformot, amely egy testreszabott NPU-t tartalmaz.

A Huawei állítólag egy új optikai ujjlenyomat-olvasón is dolgozik a P70 sorozathoz. Természetesen a vállalat hivatalosan még nem erősítette meg mindezt, de arra számítunk, hogy ezek a házon belüli tervek nagy szerepet kapnak majd a bemutatóban, amikor eljön annak ideje – ami a jövő év elején várható.

Nem önszántából kellett a Huawei-nek saját alternatívákat építenie a korábban importált alkatrészekre. A hangok alapján a P70-es sorozat ezt a következő szintre emeli majd.

(via)

(x) hirdetés
2023.11.06.

Ezeket már olvastad?

+