MojAndroid
(x) hirdetés

Android vagy iOS. Ez egy feloldhatatlan kérdés, mindkét tábor a saját véleményét védi. Végső soron ezek a felhasználók közötti nézeteltérések feleslegesek is, hiszen úgyis mindenki azt a készüléket veszi meg, amit szeretne és amit a pénztárcája enged.

Nézzün néhány statisztikát egy kis perspektívával. A PhoneArena közzétett néhány érdekes információt arról, hogy a két operációs rendszer felhasználói milyen gyakran cserélnek telefont.

Ha megnézzük a statisztikákat arra vonatkozóan, hogy a felhasználók hány százaléka tartja meg a telefonját legalább két évig, akkor azt találjuk, hogy az iOS esetében ez az arány eléri a 61 százalékot, míg az Android esetében 43 százalék. Van egy érdekes szám a gyakrabban készüléket váltó felhasználók körében is.

Az Android-felhasználók akár 23 százaléka, az iPhone-felhasználók 10 százaléka egy éven belül lecseréli régi modelljét egy új készülékre. Feltételezve, hogy a preferenciák változnak, és a felhasználók ragaszkodnak kedvenc rendszerükhöz, nem lepődünk meg ezen a különbségen. Sok androidos zászlóshajó van a piacon, és néhány rajongó viszonylag gyakran cserelgeti telefonját, hogy kipróbálhasson egy-egy egy új technológiát, míg egy iPhone-tulajdonosnak egy egész évet kell várnia egy új modellre, hacsak nem akar váltani Androidra.

Vannak persze olyan felhasználók is, akik hosszabb ideig tartják meg okostelefonjaikat, mint 2 vagy három év. A szoftvertámogatás hossza is szerepet játszhat ebben a tekintetben, de ezeknek a felhasználóknak ez nem annyira fontos. Nekik elég, hogy a telefonjuk működik, hogy tisztességes fotókat tudnak készíteni, és hogy az akkumulátor elég sokáig bírja.

A támogatás hosszában még mindig az Apple van fölényben, amely több évnyi frissítési lehetőséget kínál a készülékeihez. Az Android világában csak a Pixel felhasználóknak van ilyen lehetőségük, akik egyébként mostantól akár 7 éves támogatásra számíthatnak. A Samsung is jól áll, 4 Android-frissítést és 5 évnyi biztonsági javítást kínál jobb modelljeihez. De más gyártók is próbálkoznak, hiszen ők is látják, hogy a támogatás hosszáról szóló információ fontos döntő tényező lehet egy új okostelefon vásárlásakor.

Egy másik, a jelentésben nem említett tényező lehet, hogymmivel az iPhone-ok gyorsabb chipekkel rendelkeznek, mint az androidos készülékek, nagyobb a mozgásterük a jövőbeli alkalmazások számára.

(via)

2023.10.26.

Ezeket már olvastad?

+