MojAndroid
(x) hirdetés

Emlékszel, amikor az Androidon még voltak widgetek a zárolási képernyőn? Nos, az Android 14-ben talán visszatérnek az ilyen widgetek, mivel Mishaal Rahman egy érdekes utalást talált a legújabb Android 14 béta buildben.

A “widget_on_keyguard” nevű új SystemUI flag arra utal, hogy a Google dolgozik a widgetek visszahozásán a zárolási képernyőre. Mivel azonban ezt a Pixelek számára kijelölt legújabb Android 14 béta buildben szúrták ki, lehet, hogy mégiscsak egy Pixel-exkluzív funkcióról van szó. Bár a bizonyítékok szűkösek, van értelme, hogy a Google visszahozza a funkciót, mivel az Apple tavaly bevezette widgetjeit az iOS zárolási képernyőjére, ami valószínűleg kiváltotta a keresőóriás válaszát.

Az állítólagos új funkció mellett a legújabb béta build lehetővé teszi a zárolási képernyőn megjelenő parancsikonok megváltoztatását is. Igen, azokat, amelyek a képernyő bal és jobb alsó sarkában találhatók. A funkciót ismét a Pixel telefonokon szúrták ki, így még mindig nem tudjuk, hogy más Android 14-es telefonok megkapják-e.

Mmostantól az alapértelmezett gyorsbillentyűk helyett alkalmazások és műveletek széles választéka közül választhatunk. Lehet a Kamera alkalmazás, a Ne zavarj mód kapcsolója, a zseblámpa, a Google Home alkalmazás, a némítás kapcsolója, a QR-kódolvasó, a pénztárca vagy az azonnali videófelvétel.

(via)

(x) hirdetés
2023.09.25.

Ezeket már olvastad?

+