MojAndroid
(x) hirdetés

Az elektromos járművek piacán egyre nagyobb a verseny. A NIO, egy kiemelkedő elektromos járműgyártó most egy nem túl hagyományos megközelítést választott, hogy felkeltse az emberek figyelmét: belép az okostelefonok piacára. A következő napokra tervezett bemutató előtt a telefon máris nagy feltűnést keltett, mivel a NIO azt állítja, hogy ez a világ első, kifejezetten autókhoz tervezett okostelefonja.

Egy dolog biztos. A NIO nem félszívvel száll be az okostelefon-játékba. Több kiszivárgás is utal a telefon lenyűgöző funkcióira, többek között a 100 W-os gyorstöltés támogatására és a Qualcomm zászlóshajó Snapdragon 8 Gen 2 processzorára.

Li Bin igazgató, a NIO közelgő okostelefonját egy high-end zászlóshajónak titulálja, amely különlegesebb dizájnnal rendelkezik. Mi több, nagy hangsúlyt fektet az alapvető felhasználói élményre, kivételes akkumulátor-üzemidőt, rendszerstabilitást és zökkenőmentességet ígérve. Az okostelefon-iparági normáktól jelentősen eltérve Li Bin azt is kijelentette, hogy a NIO nem fog a felesleges reklámokra támaszkodni, ha a nyereségről van szó. Céljuk a felhasználó-központú élmény megteremtése.

Az okostelefon már az AnTuTu benchmarking platformon is megjelent, és lenyűgöző, 1 360 974 pontos eredményt ért el. Ez a pontszám megerősíti a nagy teljesítményű Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlet használatát.

Két memóriaváltozatban lesz kapható

Az Ipari és Információs Technológiai Minisztérium (MIIT) weboldaláról származó további információkból kiderül, hogy a NIO telefon kétféle konfigurációban lesz elérhető: 16 GB RAM 1 TB-os tárolóval és 16 GB RAM 512 GB-os tárolóval. Ezek a specifikációk megfelelnek a csúcskategóriás zászlóshajó okostelefonok elvárásainak.

Bár még nem tudni, hogy a NIO sikeresen eligazodik-e az okostelefon piacon, egy dolog egyértelmű: A NIO elkötelezett amellett, hogy zökkenőmentes szinergiát teremtsen az EV-k és a felhasználók között. Egy kizárólag az autókra összpontosítva tervezett okostelefon potenciálisan olyan szintű integrációt és kényelmet kínálhat, amely megkülönbözteti a versenytársaktól.

(via)

(x) hirdetés
2023.09.22.

Ezeket már olvastad?

+