MojAndroid
(x) hirdetés

A legfejlettebb mesterséges intelligenciáért folyó verseny soha nem ér véget, épp ellenkezőleg. A Google még fejlettebb mesterséges intelligencia kifejlesztésén dolgozik, amely még a ChatGPT-t is felülmúlná, de ennek megjelenésére még egy kicsit várnunk kell, egyelőre a vállalat még dolgozik a jelenlegi projektjén, a Google Bardon. Ez utóbbi nemrég kapott egy frissítést, amely lehetővé teszi, hogy együttműködjön a Google más szolgáltatásaival. Erről a GSMArena weboldal számolt be.

Ünnepek a Google Bardon keresztül? Nem probléma

Valószínűleg csak idő kérdése volt, hogy a Google más szolgáltatásait is felhasználja és összekapcsolja a Barddal. Az eredmény egy igencsak ütőképes virtuális asszisztens lett. Az olyan szolgáltatások, mint a Gmail, a Térképek, a Play, a Drive, a Naptár, a Fotók, sőt a Repülőjegyek és a Szállodák is elérhetőek. Ezzel például teljesen megtervezhetünk egy nyaralást a barátainkkal, miközben Bard a Naptár segítségével kiderítheti, hogy kinek mikor van szabadnapja, ezután ennek megfelelően tudja lefoglalni a repülőjegyet és a szállást.

Ezen kívül használhatjuk arra is, hogy kiterjesszük a nap folyamán végzett tevékenységeinket, kommunikáljunk szeretteinkkell… A lehetőségek köre egyre szélesebb. A felhasználók azonban érthető módon aggódnak a személyes adataik miatt. A Google azonban azt ígéri, hogy egyetlen ember sem fér hozzá, csak a program, bár lehetséges, hogy a hirdetéseken belül láthatod majd azokat a témákat és termékeket, amelyekről te és Bard beszéltetek. Emellett a beszélgetéseid felhasználhatók ennek a mesterséges intelligenciának a továbbképzésére is.

Ha nem vagy biztos a kapott információkban…

A Google természetesen tisztában van azzal, hogy még Bard sem ad mindig 100%-ig pontos és hiteles információkat. Erről a képernyő alján található figyelmeztetés tájékoztat. Úgy döntöttek, hogy a maguk módján küzdenek ez ellen. Mostantól a válasz elolvasása után lehetőséged van arra, hogy utána egy kattintással megkeresd a témát a Google-ben. A mesterséges intelligenciának ekkor ellenőriznie kell a választ, és közvetlenül a felkínált szövegben jeleznie kell, hogy melyik adat egyezik a keresési találattal, és melyik nem.

(via)

(x) hirdetés
2023.09.22.

Ezeket már olvastad?

+