MojAndroid
(x) hirdetés

Úgy gondoljuk, hogy a Tensor G4 nem kap új GPU-t, de egy frissített CPU-t biztosan kaphat.

A Google a jövő hónapban jelenti be a Pixel 8 sorozatot, és arra számítunk, hogy ezeket a telefonokat a Tensor G3 processzor fogja hajtani. A héten azonban felröppent az első Tensor G4-es kiszivárgás, és most újabb részletek derültek ki a Pixel 9 processzoráról.

A kiszivárogtató Tech_Reve azt állította az X-en, hogy a Tensor G4 az újonnan bejelentett Cortex-X4, Cortex-A720 és Cortex-A520 CPU-magokkal lesz felszerelve. Hozzátették, hogy a chipset ugyanazon a Samsung “4LPP+ eljáráson” készül majd, mint az Exynos 2400, ami állítólag a cég második generációs 4 nm-es eljárására utal.

Tensor G4 CPU: Értelmes frissítés?

A konkrét CPU-kiosztásról egyelőre nincs szó, de ettől függetlenül logikus frissítésnek tűnik a Tensor G3-hoz képest. A Pixel 8 chip állítólag egy Cortex-X3 maggal, négy Cortex-A715 maggal és négy kis Cortex-A510 maggal rendelkezik. Az elmondottak alapján a Pixel 9 sorozat és a Tensor G4 valószínűleg az Arm legújabb CPU-magjainak leleplezése után kerül majd piacra, így jó esély van arra, hogy a Tensor G4 nem sokáig rendelkezik majd a legújabb és legjobb Android CPU-technológiával.

Az is érdekes, hogy a Google látszólag egy második generációs Samsung 4 nm-es dizájnt használ a 2024-es Tensor chiphez. A Tensor G3-at a Samsung vélhetően 4 nm-es eljárással gyártja, de nem világos, hogy ez egy első vagy második generációs dizájn. Akárhogy is, reméljük, hogy a Samsung kiküszöbölte azokat a gyártási hibákat, amelyek miatt a vanília Snapdragon 8 Gen 1 chip egy kis csalódást okozott.

Egyébként a Tech_Reve megismételte korábbi állítását, miszerint a Tensor G4 marad a Tensor G3 Arm Immortalis-G715 GPU-jánál. Tehát a játékokban érdemes mérsékelni a teljesítménybeli elvárásokat.

(via)

2023.09.19.

Ezeket már olvastad?

+