MojAndroid
(x) hirdetés

A Huawei az elmúlt két hétben csendben három Mate 60 telefont dobott piacra, mindhármat 5G támogatással. Több kínai forrás most azt állítja, hogy ez az első lépése egy új offenzívának a globális okostelefon-piacra való visszatérésnek.

Az IT Home idézte a bennfenteseket, akik azt állították, hogy a Huawei a kínai belföldi piacra fekteti az alapokat, és folytatja a tengerentúli terjeszkedést, de pontos idővonal jelenleg nem áll rendelkezésre.

A Huawei a Kína és az Egyesült Államok közötti kereskedelmi háború túsza, amely több mint öt évvel ezelőtt kezdődött. Ennek következtében a vállalatot eltiltották a legtöbb amerikai technológiához való hozzáféréstől, de a Mate 60, Mate 60 Pro és Mate 60 Pro+ 5G-vel és a 7 nm-es technológiai eljárással készült Kirin 9000S lapkakészlettel érkezett.

A vállalat hivatalosan nem kommentálta a SoC helyzetét, de a hazai jelentésekből kiderült, hogy a chip teljes egészében kínai gyártású, ami további kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy a helyi vállalatok hogyan szerezték meg ilyen rövid idő alatt a know-how-t ilyen bonyolult eljárásokhoz.

A Huawei már januárban megemelte éves gyártási előrejelzését a januári 30 millióról mára 38 millióra. Ebből 20 millió darabot már leszállítottak, és a Mate 60 Pro készülékek további 6 millió darabot, vagyis a fennmaradó megrendelések egyharmadát teszik majd ki.

Voltak jelentések arról, hogy a sorozat nem biztos, hogy Kínán kívülre kerül, de a Huawei nem tett hivatalos nyilatkozatot erről, így nyitva hagyva az ajtót az esetleges globális kiadásra.

Gyors pillantás a múltba azt látta, hogy a Huawei korábban a kínai okostelefon-piac 42%-át birtokolta, de most 10% alatt van a részesedése, míg a globális piaci részesedés jelenleg 3% – ez hatszoros csökkenés 2019 közepéhez képest.

(via)

2023.09.11.

+