MojAndroid
(x) hirdetés

A Huawei az elmúlt hetekben több új telefont is bemutatott, most pedig ismét érkezett egy újdonság, mégpedig a Mate X5. A Mate X3 közvetlen utódjaként szolgáló Mate X5 számos fejlesztést hoz, míg a dizájn nagyrészt változatlan marad.

A Mate X5 ugyanazzal a 7,85 hüvelykes LTPO OLED fő kijelzővel (2224 x 2496 px) és 6,4 hüvelykes LTPO OLED fedlapkijelzővel (1080 x 2504px) büszkélkedhet, Kunlun Glass védelemmel. A Mate X5 egy új Phantom Purple színben érkezik, amely csatlakozik a Feather White, Feather Black, Feather Gold és Green Mountain opciókhoz, amelyek a Mate X3-on is elérhetőek voltak.

A hátlapi kamerasziget is kissé átalakított kialakítású, de a kamerák ugyanazok maradnak – egy 50MP-es f/1.8 rekesznyílású főkamera, amelyhez egy 13MP-es f/2.2-es ultraszéles egység és egy 12MP-es f/3.4-es periszkóp modul csatlakozik 5x optikai zoommal.

A legújabb Huawei összecsukható akár 16GB RAM-mal és 1TB tárhellyel érkezik. Az itt használt chipsetről nincs hivatalos hír, de több Kínából származó jelentés szerint ugyanaz a Kirin 9000s SoC, amely a nemrég bemutatott Mate 60 sorozatú készülékekben is megtalálható. A feltételezések szerint ez egy 5G képes chip, amely a SMIC 7 nm-es gyártástechnológiájára épül.

A másik érdekesség a teljesen új antenna kialakítás, amely állítólag jobb jelfogást biztosít. A Huawei Lingxi antennája egy AI algoritmussal rendelkezik, amely kiválasztja az optimális hálózatot, biztosítva az optimális csatlakozást. A készülék vázát körülvevő antennák is rendelkeznek kettős üzemmódú hangolási technológiával a még jobb jelminőség érdekében.

A Mate X5 nagyobb, 5060 mAh-s akkumulátorral is büszkélkedhet, amely 66 W-os vezetékes, 50 W-os vezeték nélküli és 7,5 W-os fordított vezeték nélküli töltést támogat. A készüléken a HarmonyOS 4 fut, és új gesztusvezérlést hoz, amellyel videók, weboldalak és képek között böngészhetsz anélkül, hogy a fő kijelzőt megérintenéd. A Mate X5 IPX8 vízálló is, és támogatja a kétirányú BeiDou műholdas üzenetküldést Kínában.

A Huawei Mate X5 jelenleg előértékesítésben érhető a VMall-on keresztül, míg a nyílt értékesítés várhatóan szeptember 15-én kezdődik.

(via)

2023.09.08.

Ezeket már olvastad?

+