MojAndroid
(x) hirdetés

Tegnap a Xiaomi végre felfedte a sokszor kiszivárgott 13T és 13T Pro hivatalos bejelentési dátumát. Mindkettőt egy különleges eseményen fogják leleplezni szeptember 26-án Berlinben, Németországban.

Ma a Xiaomi kommunikációs igazgatója, Daniel Desjarlais lényegében elindította a hivatalos teaser kampányt a közelgő duóról azzal, hogy felfedte, hogy mindkettő négy nagy Android frissítést, valamint öt évnyi biztonsági javítást kap.

Ez a szoftverfrissítési ígéret a vállalat “zászlóshajó-gyilkos” sorozatának előző generációjánál három nagy operációs rendszerfrissítés és négy évnyi biztonsági javítás volt a 12T és 12T Pro esetében tavaly, így ezúttal egy frissítéssel és egy évnyi növeléssel találkozunk.

A Xiaomi ezzel a lépéssel is a Samsunghoz igazodik, de vannak elég fontos fenntartások, amelyeket meg kell említeni. A koreai vállalat havonta ad ki biztonsági frissítéseket minden csúcskategóriás készülékéhez, míg a Xiaomi kéthavonta küld egyet – és nincs okunk azt hinni, hogy ez a 13T és 13T Pro esetében változni fog.

Emellett az első nagyobb frissítés az Android 14 lesz, így ezek a telefonok csak az Android 17-ig lesznek támogatottak. Ha néhány hónappal később indultak volna Android 14-es rendszerrel és ugyanezzel a frissítési ígérettel, akkor Android 18-ig jutottak volna el. Mindezzel együtt jó látni, hogy egyre több androidos készülékgyártó hosszabbítja meg a szoftvertámogatási ablakokat, még akkor is, ha ez csak bizonyos készülékekre vonatkozik, mint ebben az esetben.

(via)

2023.09.07.

Ezeket már olvastad?

+