MojAndroid
(x) hirdetés

Az Android mint operációs rendszer nem fél a változásoktól. Az OS mindig is arról volt ismert, hogy nyitott a kísérletezésre, kiváló alapot ad az embereknek, amelyre építhetnek. A Google az új Android logóval ugyanezeket az eszméket frissíti fel.

A Bugdroid logó fontos helyet foglal el az Android történetében. A kezdetben teljes testes logó eleinte enyhe színfrissítést kapott, majd 2019-ben egy jelentősebb átalakításon esett át, amely a Bugdroid “fejére” korlátozódott. Most a Google hivatalosan is bejelentette a Bugdroid új 3D-s avatárját, amely visszahozza a robot testalkatának többi részét.

A Google szerint az új logó “a Material designból merít ihletet, hogy kiegészítse a Google márka palettáját, valamint alkalmazkodó legyen”. A robot egész testes megjelenése arra összpontosít, hogy könnyen át tudjon váltani a digitális és a valós környezet között. Az új logó több helyen fog megjelenni, konkrétan ott, ahol az Android összekapcsolódik az emberekkel, közösségekkel és kulturális pillanatokkal.

Mint láttuk, az új Bugdroid Android logó is dinamikus, különböző megjelenéseket vesz fel, ahogyan a platform is. A korábbi bejelentésekben már láttunk néhány avatart, és már alig várjuk, hogy lássuk, mások hogyan varázsolják át az új logót.

A Google is megerősítette az új szóvédjegyet. Korábban az “android” mint szójel mindig kisbetűs volt. Most a Google az “A”-t nagybetűvel írja, az “n”-t és az “r”-t pedig lekerekíti, így egy új szóvédjegyet kapunk, amely jobban kiegészíti a Google logóját és szóvédjegyét.

Mindezek mellett a Google megismételte az egyszerűbb Android márkajelzést is. Az Android 14 egyszerűen csak “Android 14”, és a nyilvánosan használt desszert becenév eltávolítása azt a célt szolgálja, hogy a kiadások és a márkajelzés világszerte könnyebben érthető legyen. A desszert kódneveket továbbra is használják belsőleg, és bizonyos esetekben ízesítik az adott kiadás Android easter eggjét.

Mi a véleményed az új logóról és szóvédjegyről? Osszd meg velünk gondolataid!

(via)

(x) hirdetés
2023.09.07.

Ezeket már olvastad?

+