MojAndroid
(x) hirdetés

Éppen zajlik a Huawei Developer Conference 2023, és a tegnapi nap egyik nagy bejelentése a HarmonyOS 4, amely jelentős vizuális újratervezést hoz, új személyre szabási lehetőségekkel az okostelefonok, táblagépek és okosórák számára. A HarmonyOS ökoszisztéma jelenleg több mint 700 millió készüléket működtet világszerte a legkülönbözőbb szektorokban, az okostelefonoktól kezdve a tévékészülékekig és az autókig.

Kezdve a kezdőképernyővel, a Huawei elhozza a rendszer betűtípusainak, színeinek, órájának és widget stílusainak megváltoztatásának lehetőségét több kombinációval és testreszabási lehetőséggel. A felhasználók emoji háttérképeket és kezdőképernyőket is beállíthatnak kedvenc emojijaik kiválasztásával. A Huawei emoji csomagját is frissíti animált lehetőségekkel. A Panorama Weather lehetővé teszi a napi előrejelzés beállítását a záróképernyőn, valós idejű frissítésekkel az időjárás változásáról.

Az értesítési központ is átdolgozásra kerül, és a bejövő riasztásokat tetszés szerint oszthatod fel. A felhasználók az alkalmazás megnyitása nélkül is kitűzhetik az általuk preferált alkalmazás-értesítéseket, és közvetlenül az értesítési központból interakcióba léphetnek velük.

Az Élő ablak a Huawei átvétele az Apple dinamikus szigetének. A támogatott alkalmazások valós idejű figyelmeztetéseket és értesítéseket jelenítenek meg egy pillér alakú ikonban a készülék sarkában, és az ablakot egyetlen koppintással kibővítheted, hogy interakcióba léphess az alkalmazással. Ez a funkció okostelefonokra, táblagépekre és okosórákra érkezik, és együttműködik a Huawei számos saját alkalmazásával, valamint a fejlesztők egyre bővülő listájáról származó harmadik féltől származó alkalmazásokkal.

A folytonossági funkciókat kiterjesztik a HarmonyOS infotainment rendszereket futtató autókra, lehetővé téve a tartalmak és más alkalmazások sugárzását az autó képernyőjére.

A motorháztető alatt a HarmonyOS 4 egy átdolgozott Ark Engine-t hoz, amely állítólag 20%-kal jobb teljesítményt nyújt, gyorsabb alkalmazásindítással és simább animációkkal, miközben kevesebb energiát fogyaszt. A HarmonyOS 4 számos biztonsági optimalizációt is kapott, beleértve a jobb engedélykövetési lehetőségeket, az alkalmazások telepítésére vonatkozó figyelmeztetéseket és a személyes adatokhoz való hozzáférés korlátozását.

A HarmonyOS 4 nyilvános béta verziója mától már elérhető a Huawei-től 34 készülékre, köztük a Mate50 sorozatra, a P60 sorozatra és a Mate X3-ra. További 35 készülék, köztük a P40, Mate 30, nova 9 és nova 10 széria később csatlakozik a bétaprogramhoz.

(via)

(x) hirdetés
2023.08.05.

Ezeket már olvastad?

+