MojAndroid
(x) hirdetés

Tavaly a Google bevezetett egy új eszközt, az Results About You-t. Ez az eszköz, ahogy a neve is mutatja, nagyobb befolyást biztosít a Google keresési eredményekben megjelenő személyes információk felett. Ha kényelmetlenül érzed magad, hogy a neved, címed, telefonszámod stb. megjelenik a keresési eredményekben, néhány kattintással eltávolíthatod azokat.

A Google ma bejelentette, hogy ez az eszköz sokkal hatékonyabbá válik. A legnagyobb újdonság, hogy mostantól lehetőséged van arra, hogy a Google figyelmeztessen a személyes adataidnak a keresőben megjelenő új előfordulásairól. Ezzel megszűnik a legjelentősebb akadálya az Results About You eszköznek: manuálisan kell vadászni a saját információkra. A Google emellett egy új műszerfalba gyűjti össze az összes jelentést, amit tud rólad, így még könnyebben megtalálhatod a személyes adataidat – és eltávolíthatod őket.

Nézze meg ennek a műszerfalnak egy példáját az alábbi GIF-ben:

Az Results About You szolgáltatás használatához látogass el a goo.gle/resultsaboutyou oldalra. Az új műszerfal és figyelmeztető rendszer egyelőre csak az Egyesült Államokban támogatott, de hamarosan több országban és nyelven is elérhető lesz.

A Google ezenkívül ma két új keresési funkciót is bejelentett. Mindkettő a képek körül forog:

SafeSearch: A SafeSearch egy új eszköz, amely automatikusan kitakarja a nyílt és grafikus képeket a keresésből. Ez hasznos lesz a szülők, iskolák és magánszervezetek számára, hogy távol tartsák az explicit képeiket a felhasználóktól. Ez alapértelmezés bekapcsolásra kerül, de könnyen kikapcsolható (kivéve persze, ha a szüleid azok, akik bekapcsolták).

Személyes explicit képek: Ha a Google keresési találatok között nem konszenzusos explicit képeket találsz magadról, már régóta lehetőséged van eltávolítani azokat. Mi van azonban, ha szándékosan töltöttél fel explicit képeket, majd eltávolítottad azokat, de azok továbbra is megjelennek a keresési eredményekben? Mostantól ezeket is eltávolíthatod.

(via)

(x) hirdetés
2023.08.04.

Ezeket már olvastad?

+