MojAndroid
(x) hirdetés

A Sony kiadta a PlayStation 5 konzol új béta firmware-ét, amely a Dolby Atmos mellett számos új hozzáférhetőségi és közösségi funkciót is tartalmaz.

A PS5 mostantól képes hangot kiadni Dolby Atmos kompatibilis eszközökre. Korábban ez csak a Blu-ray lejátszáshoz volt elérhető, méghozzá kifejezetten bitstream-en keresztül. Ez az új béta szoftveres kódolással egészíti ki az Atmos-tartalmakat a játékokhoz is.

A PS5 Tempest 3D AudioTech-et támogató játékok lejátszása közben a konzol szükség esetén Dolby Atmos-ban kódolja a hangot, így az Atmos-kompatibilis hangszórókra, soundbarra vagy televízióra is kimehet. Ez magában foglalja a magassági csatornák támogatását is. Ez a konzolon történik, így a játékokat nem kell frissíteni az Atmoshoz, és továbbra is használhatják a Tempest 3D AudioTech-et, ahogy eddig is.

Ez elég nagy változás ahhoz képest, hogy néhány évvel ezelőtt, a PS5 megjelenése előtt Mark Cerny, a Sony vezetője arról beszélt, hogy a cég hangtechnikája jobb az Atmosnál, a Dolby pedig egy blogbejegyzéssel vágott vissza.

A frissítés a második kontroller segédeszköz használatának támogatásával is kiegészül. Ez lehetővé teszi két DualSense-vezérlő párosítását, amelyeket mindkettő ugyanannak az elsődleges vezérlőnek ismer fel (gondoljunk csak két egérre vagy billentyűzetre, amelyeket ugyanahhoz a PC-hez csatlakoztatunk). Mostantól egy második személy is irányíthatja ugyanazt a játékot az első játékossal együtt, hogy segítse őt vagy játszhasson mellette.

A felhasználói felület navigációs eseményeihez haptikus támogatást is kapunk, így opcionális visszajelzést kaphatunk olyan eseményekről, mint a fókusz áthelyezése, egy görgethető szakasz végének elérése, vagy egy doboz ellenőrzése.

A Sony végre keresési funkciót is hozzáadott a könyvtárhoz, így a végtelen görgetés helyett egy név beírásával kereshetünk.

Az új közösségi funkciók közé tartozik, hogy meghívhatsz egy játékost egy partira anélkül, hogy automatikusan hozzáadnád a játékosokat a csoporthoz, és nyílt vagy zárt parti meghívókat küldhetsz csoportoknak, nem csak egyéneknek, láthatod, hogy barátaid közül kik vesznek részt egy tevékenységben, amelyhez csatlakozhatsz, láthatod, hogy hány versenyen vettél részt és a milyen helyezést értél el, valamint emojikkal adhatsz hozzá reakciókat.

A frissítés emellett a nagyobb kapacitású M.2 meghajtók támogatásával is kiegészül. Mostantól akár 8 TB-os meghajtókat is használhatsz, szemben a korábbi 4 TB-os korlátozással. Végezetül javul a játék súgója, az új Discover Tips opció, valamint a PS5 hangjelzéseinek elnémításának lehetősége.

A béta szokás szerint korlátozott számban, a kiválasztott országokban regisztráló felhasználók számára érhető el.

(via)

(x) hirdetés
2023.08.01.

Ezeket már olvastad?

+