MojAndroid
(x) hirdetés

Megújítja a Google Maps felületét a Google, de csak az Android Auto-ban. Az új változtatások finom, mégis jobb felhasználói élményt ígérnek.

A Google Maps legújabb frissítésében a leglátványosabb átalakítás az oldalsáv bevezetése. Ez az állandó funkció minden bizonnyal megváltoztatja az alkalmazással való interakcióinkat, mivel az összes kezelőszervet egy helyre összpontosítja. Korábban a felhasználóknak a térképpel kellett kapcsolatba lépniük, hogy előhívják ezeket a vezérlőelemeket, az új dizájn azonban folyamatosan elérhetővé teszi őket az oldalsávon. Ez az új felület lehetőséget nyújt a nagyításra és kicsinyítésre, a térkép tájolásának módosítására, a hangutasítás funkció módosítására és egyéb beállítások módosítására.

Érdekes, hogy ez az áttetsző oldalsáv a bal oldalon található, így a térkép nézetét soha nem akadályozza. Csak akkor jelenik meg, amikor az alkalmazást aktívan használják, és hiányzik a műszerfal nézetből. A felhasználói visszajelzések szerint ez az oldalsáv-frissítés az Android Auto v10-es verziójában látható, a Google Maps v11.90-es verziójával együtt. Ugyanakkor néhány Android Auto v9.9 felhasználó is beszámolt a változásról, ami azt jelzi, hogy nem kizárólag az Android Auto verzióhoz kötődik.

Forradalmi változásról van szó? Nos, nem egészen. Ez egy esztétikai frissítés, amely javítja a Google Maps funkcionalitását az Android Auto rendszerben. A Google fejlesztőcsapata ismert arról, hogy fokozatosan frissíti az Android Auto-t, de az elmúlt néhány évben mindössze egyszer vezettek be jelentős változtatásokat – a widget alapú kezdőképernyő elrendezést. Most a Google Assistant korábban Pixel-exkluzív, ragyogó dizájnja, a jellegzetes Google színekkel az Android Auto-ba is bekerül. Korábban a Google Assistant ikonja a képernyő bal alsó sarkában helyezkedett el, a hangutasítás szövege pedig egy szürke színű promptban jelent meg az alsó sáv felett.

A frissített dizájnnal a Google Assistant ikonja az Összes alkalmazás gomb mellett helyezkedik el, a hangparancsok szövegei pedig közvetlenül a feladatsor fölött, de nem túl feltűnően. Ez a változás intuitívabbá teszi a hangutasítások használatát, így a felület kevésbé tűnik zsúfoltnak.

Bár a Google több változtatást is végrehajtott az Android Auto hangparancsok vizuális megjelenítésében, ez a frissítés tűnik az eddigi legésszerűbbnek és legmegfelelőbbnek. Ha Android Auto v10.0 felhasználó vagy, akkor ezeket a frissítéseket akkor fogod látni, amikor legközelebb párosítod Android telefonod az autóval.

Persze, ezek a frissítések apró kozmetikai módosításoknak tűnhetnek, azonban ezek az apró módosítások képesek jelentősen finomítani a felhasználói élményt – az egész a vezetés támogatásáról szól, frissítésről frissítésre.

(via)

(x) hirdetés
2023.07.31.

Ezeket már olvastad?

+