MojAndroid
(x) hirdetés

A Bluetooth-nyomkövetőknek van jó és rossz oldala is. Bár megkönnyíthetik a tárgyak megtalálását, vissza is lehet élni velük a tartózkodási hely nyomon követésére. A Google azonban most olyan eszközöket vezet be, amelyek segíthetnek csökkenteni a Bluetooth-nyomkövetők jelentette veszélyeket.

A Google ma bejelentette, hogy egy új funkciót vezet be, amely segít megóvni a nem kívánt Bluetooth-nyomkövetéstől. A hírek szerint ebben a hónapban induló funkcióval az Android-felhasználók hozzáférhetnek az ismeretlen nyomkövetővel kapcsolatos figyelmeztetésekhez. Ez a funkció minden Android 6.0 vagy annál magasabb verziószámú eszközön elérhető lesz. A Google szerint az ismeretlen nyomkövető riasztások háromféleképpen védekezhetnek a nem kívánt nyomkövetés ellen: értesítések, műveletek és szkennelés.

Ha ez a funkció be van kapcsolva, értesítést kaphatunk arról, hogy egy ismeretlen Bluetooth nyomkövető elvált a tulajdonosától, és velünk utazik. Ha rákattintunk a riasztásra, a technológiai óriás szerint többet megtudhatunk a nyomkövetőről. Ráadásul lesz egy “Hang lejátszása” opció is, amely hangot ad a nyomkövetőnek, így a tulajdonos tudta nélkül is megtalálhatja. Ez az eszköz már működik az Apple AirTagekkel, de idővel más márkákra is ki fog terjedni.

Ami az akciókat illeti, ez a funkció információt fog nyújtani a nyomkövetőről, például a sorozatszámát és a tulajdonos telefonszámának utolsó négy számjegyét, amikor a nyomkövető a telefon hátlapja mellett van. Emellett tippeket is kap, hogy mi a következő teendő, és hogyan lehet a nyomkövetőt fizikailag letiltani.

A funkció végső felhasználása lehetővé teszi, hogy manuálisan keressen a közelben lévő nyomkövetőket. A Beállítások>Biztonság és vészhelyzet>Nem ismert nyomkövető riasztások menüpontba lépve rákattinthat a “Scan Now” (Most keresés) gombra. A Google szerint a beolvasás 10 másodpercet vesz igénybe, és megjelenik a közeledben lévő, a tulajdonosuktól elválasztott nyomkövetők listája.

Ez a hír akkor érkezett, amikor a Google nemrég bejelentette, hogy késlelteti a Find My Device hálózat elindítását. A döntést állítólag azért hozták meg, hogy az Apple-nek időt adjanak a védelem iOS-re történő bevezetésére.

(via)

(x) hirdetés
2023.07.29.

Ezeket már olvastad?

+